El Dia dels Premis del COMG

Divendres passat el Col·legi Oficial de Metges de Girona va lliurar els premis més importants de la corporació en un acte a l’Auditori Narcís de Carreras de Girona.

Redacció
16 de novembre del 2009
576_1258402514comg
576_1258402514comg | Martí Artalejo

L’acte, seguit per uns 120 familiars i amics dels premiats, va començar amb la VI Diada del Metge Honorífic, reconeixement a tots aquells professionals que han arribat a l’edat de 70 anys, dedicant tota la seva vida a l’exercici de la medicina. Enguany, els reconeguts han estat el Dr. Josep Bages Civill, Dr. José Carnicer Biel, Dr. Javier Susin Casas, Dra. Mercè Escarrà Guasch, Dra. Montserrat Cirera Farreras, que van rebre el PIN col·legial de mans de la Dra. Fina Extremera, secretària del COMG.

A continuació es van entregar els guardons al Reconeixement Professional, que s’atorguen a professionals, escollits pels propis companys, en reconeixement a la tasca laboral realitzada. El Dr. Ferran Pericàs, Dr. Josep Bisbe, Dr. Wifredo Ricart, Dr. Manel Rubio, Dra. Àngels Masabeu i Dr. Miquel Carreras, van rebre el diploma de Reconeixement Professional i l’Esclépios de mans del Dr. Ramon Dalmau, vicepresident primer del COMG, i del Dr. Joan Profitós, vicesecretari del Col·legi.

L’acte va seguir amb la distinció de Col·legiat de Mèrit, que s’atorga a persones (col·legiades o no) que desinteressadament han col·laborat, ajudat o s’han implicat amb la institució col·legial o els seus projectes. Per tot això, aquest any el Col·legi ha atorgat aquesta menció al Dr. Gabriel Coll de Tuero, per la seva ajuda en la implantació de la signatura electrònica col·legial, que va rebre el diploma distintiu i l’Esclépios de mans de la Dra. Carme Mallorquí, vicepresidenta tercera; el Dr. Pau Casals, pel Museu del Metge i la Salut Rural, que va fer el mateix de mans del Dr. Francesc X. Carreras, cap de l’àrea professional del COMG; i la Dra. Isabel Casanovas, per la seva dedicació durant tants anys a la institució, que va rebre els distintius de mans del Dr. Jordi Pujiula, vicepresident segon del COMG.

Tot seguit, va tenir lloc l’acte de desgreuge als metges depurats, on es va fer públic l’acord de la Junta de Govern que reconeix la utilització política del COMG, en l`època de la postguerra, per represaliar a determinats professionals. Aquest va ser un dels actes més emotius de la jornada.
Durant l’època van ser sancionats: José Bergada Amat, José Mª Butiñà Guimerà, Angel Latorre Rios, Juan Negre Vidal, Domingo Pascual Carbo, Mariano Pascual Pujol, Miquel Pomar Miró, F. J Subiros Cardoner, Juan Turro Corominas, José Mª Vayreda Pujol, José Vidal Vert, José Mª Vila Vidal, Juan Buguña Arola, Juan Cusí Costa, Pablo Garriga Jurnet, Mart. Gironella Moradell, Fed. Girones Castello, fco. Llorens Centelles, Luis Mayol de Pascual, Juan Roses Carreras, Mateo Turrò Dausa, Antonio Freixa Ubach, Llorens Gonzalo Roch. I van ser expulsats: Manuel Bernat Carreras, Juan Bonet Teixidor, Fco. Burch Sitjar, Juan Cama Dausà, Fco. Casadevall Fuster, Alfredo Cuello Leiva, Laureano Dalmau Pla, Joquim Danes Torras, Juan Gussiñé Mas, Sebastian Iradier Dolz, Juan Joher Planas, Eliseo Jubert Salieti, Joaquin Jubert Salieti, José Mª Massa Servitja, Manuel Molins Aulet, Ramon Moret Estartus, Juan Pagés Ferran, Pompeu Pascual Carbó, Enrique Roca Pinet.

Tot seguit, el Col·legi va entregar el Col·legiat d’Honor, màxima distinció col·legial, que s’atorga a persones (professionals metges o no) per la seva incidència positiva en el món sanitari o de la salut. Enguany els guardonats han estat el Dr. Nolasc Acarín, per la seva llarga trajectòria d’implicació al servei de tots els metges de Catalunya i Balears a través de Mutual Mèdica, entitat que vetlla per la protecció social dels metges i dels seus familiars; i pel Sr. Joan Manel del Pozo, per la seva col·laboració, suport i ajuda perquè definitivament s’atorgués la Facultat de Medicina a la Universitat de Girona, des de la seva responsabilitat de Conseller d’Educació i Universitats de la Generalitat de Catalunya; ambdós van rebre l’Esculapi de mans del Dr. Eudald Bonet, president del COMG.

La presentació del Dr. Acarín va ser a càrrec del Dr. Miquel Vilardell, vicepresident del Col·legi de Metges de Barcelona i membre del Consell d’Administració de Mutual Mèdica, a més d’un gran amic del Dr. Nolasc Acarín.

Per la seva banda, la presentació del Sr. Joan Manel del Pozo, va ser duta a terme pel Sr. Jörg Zimmer, actual Director del Departament de Filosofia de la Universitat de Girona i gran amic del Sr. Del Pozo.

Com a màxima autoritat de la sanitat a Catalunya i com a companya col·legiada de Girona, l’acte el va cloure la consellera Dra. Marina Geli.