'En una edició marcada per la crisi podem dir que hem superat el repte amb nota gràcies a la il·lusió dels expositors i a la seva bona feina. Rebaixar el preu de l'entrada de 6 a 5 euros i incloure tres tiquets de degustació ha estat un encert', ha reconegut el director de Firatast, Josep Maria Matamala. Entre els productes estrella d'enguany, cal destacar la coca per a celíacs, el peix fresc o la mostra de 84 cerveses d'arreu del món.
'A més, els tres col·lectius de cuina presents al Firatast 2009 han acabat diàriament el seu producte, o sigui que s'han superat les previsions més optimistes', ha continuat Matamala, que ha destacat l'interès que ha tingut molta gent per degustar sushi o un bon peix fresc a un preu d'allò més raonable, de dos a tres tiquets a 0,80 euros cadascun. 'Fet en directe i ensenyant que n'és de ràpid i senzill de cuinar', ha puntualitzat el director de Firatast, que també ha assenyalat l'èxit de les activitats paral·leles de la mostra com els tallers de cuina per a la mainada, l'exhibició de pizzes o el curs de confecció de caramels casolans i postres de sucre a càrrec dels mestres Jordi Roca i Makito Hiratsuka.
Pel que fa al públic del Firatast, Matamala destaca que s'ha tornat d'allò més variat. 'Ens visiten des de parelles joves fins a jubilats passant per les típiques famílies. Potser la mainada és la que gaudeix més amb el joc dels tiquets i se senten els reis de la festa', ha assenyalat el director de Firatast, que també ha parlat de coses a millorar de cara a l'edició de l'any que ve. 'Donat l'èxit de públic d'enguany sí que hem notat que a determinades hores hi havia una mancança de taules i cadires per asseure's a menjar. La gent voltava sense trobar lloc i això s'hauria de solucionar', ha reconegut Matamala, que ha explicat que el públic també trobava a faltar alguna beguda alcohòlica més.
'Com que enguany hem presentat una selecció de 84 cerveses del món, la gent ens ha demanat que l'any que ve podríem oferir una selecció de whiskys o ginebres, per prendre després dels àpats. Ens ho plantejarem', ha finalitzat el director de Firatast.