Congrés Nacional de les JERC a Celrà

Serà aquest cap de setmana, i debatrà durant dos dies les línies polítiques a seguir en els propers dos anys, a més d'escollir la nova permanent nacional, encapçalada per Gerard Roca, la única candidatura presentada.

Redacció
13 de novembre del 2009

Comunicat de les JERC:

Aquest cap de setmana les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) celebraran el seu 22è Congrés Nacional a Celrà (Gironès). L'òrgan de decisió més important de l'organització independentista debatrà durant dos dies amb tota la militància les línies polítiques que seguirà l'organització en els propers dos anys i escollirà una nova permanent nacional.

Només s'hi ha presentat una candidatura, que està encapçalada per Gerard Coca, portaveu nacional de l'organització des del passat Congrés Nacional de 2007. Marc Planas -que fins ara era secretari de Coordinació Interna- aspira a ser el nou secretari d'Organització i Finances de les JERC i acompanyarà Coca a l'Executiva Nacional d'Esquerra, on les JERC hi tenen dos llocs d'acord al protocol de relacions entre les dues organitzacions independentistes. Els altres membres de la candidatura són David Pujol, Gemma Lago, Pol Pagès, Marc Puig, Sara Bailac, Josep Culí, Marc Candela (tots ells ja formaven part de la Permanent Nacional actual) i s'hi incorporen Arseni Armengou i Jordi Aranda.

Al Congrés Nacional hi podrà participar tota la militància que s'hi hagi inscrit i es desenvoluparà en un procés totalment assembleari, on es debatrà i esmenarà la ponència estratègica: "Ara és l'hora: seguem cadenes!"; i la ponència estructural "Som de les JERC". La primera marca els reptes ideològics de l'organització per als propers dos anys i entre els aspectes més importants destaca la importància dels eixos feminista i ecologista al costat dels eixos fonamentals de les JERC com són l'independentisme, el socialisme i el republicanisme. A més a més, preveu que el dret a decidir sigui l'eix que determini l’acció de les JERC en el mandat, el suport i la participació a les consultes per la independència, donar resposta a la crisi econòmica que afecta el jovent amb solucions d’esquerres i plantar cara i obrir un nou escenari si el Tribunal Constitucional torna a retallar l’Estatut. Per la seva banda, la ponència estructural parla del model d'organització que són les JERC i reforça el seu sentit assembleari com a organització útil i propera als seus membres