En marxa la 15a edició del Firatast

Va començar dijous a les 18:00 amb la inauguració oficial i la presentació dels espais. L'entrada val 5€ i inclou tres degustacions.

| 12/11/2009 a les 12:53h
Arxivat a: Fires i festes, firatast
Aquesta notícia es va publicar originalment el 12/11/2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La 15 ena edició del  FIRATAST comença un dia abans i presenta més novetats d’espais i el major nombre de productes de tast i degustació dels darrers  anys. Per a que el públic pugui gaudir més de contingut de la fira, el preu de l’entrada serà de 5 € i inclourà 3 tiquets de tast.

Aquesta nova edició començarà el dijous dia 12 de novembre a les 6 de la tarda amb els actes d’inauguració oficial i la presentació dels espais, que durant els 4 dies oferiran tast, degustació i venda de productes, a més dels que proposen activitats interactives relacionades amb el món de la cuina i la gastronomia. En motiu d’aquest quinzè FIRATAST , i per afavorir que la gent pugui gaudir-ne al màxim, el preu de l’entrada serà de 5 € i inclourà 3 tiquets de tast, i cada tiquet valdrà 0.80 €

Com a gran novetat, la zona dedicada a l’alimentació, la salut i l’ higiene de l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, DIPSALUT , amb tallers de cuina formatius i educatius gratuïts per a gent de totes les edats, amb la participació i presència d’algunes figures famoses del món de la cuina i l’esport per fomentar els bons hàbits alimentaris.

Grans espais temàtics com el del Gremi de Flequers amb un obrador de pa per conèixer en viu i en directe el procés de l’elaboració, el de Les Vies Verdes, que porta tastets de les comarques per on passen aquestes rutes, o el de “ La Ruta + dolça “  i “ la Ruta de la Botifarra ” de la Comarca de la Selva, formaran part també d’aquest gran aparador gastronòmic.

No hi faltaran el Cervesa Tast i les cerveses artesanals, els dedicats a tast  de cuines foranes com la japonesa, la russa o l’italiana, un específic de peix fresc amb cuina en directe, que presenta la nova marca FRESKIBO i el de productes genuïnament catalans de XECNA, que presenta en primícia el nou postra de les Crackànies .

Enguany, a mes de la participació de “ Les Cuineres de Salt ” i les de  “ La Cuina de Sils”, hi haurà un nou col·lectiu sorgit arreu d’una experiència del Consorci de Benestar Social del Pla de l’ Estany, que amb el nom de “ Fem Grans Àpats “ aplega una dotzena d’avis que gràcies a aquest programa han aprés a cuinar per a ser més autosuficients, i que el diumenge es presentaran amb els seus plats al FIRATAST per oferir-ne degustacions.

Empreses que en l’edició anterior ja van participar al  FIRATAST , i  d’altres que hi seran per primer cop, presenten les seves novetats gastronòmiques aprofitant el ressò mediàtic de la fira, i el nombrós i variat públic que aquesta aplega, per donar-se a conèixer mitjançant el tast dels seus productes.

Casa Moner, que l’any passat va portar un espai dedicat al “ pa artesà “ en totes les seves vessants i especialitats, enguany presenta com a  tast el “pa dels egipcis” . Es tracta del pa de canut, elaborat amb farina de llavors “descendents” de les trobades a les piràmides egípcies , i que malgrat els 7 mil anys d’antiguitat s’han pogut replantar i mantenir-ne intacte i sense modificar les seves peculiaritats. Aquest pa, a més de ser considerant “ el més sà”, és apte pels que tenen intolerància la gluten.

La nova pizzeria – restaurant Il Divo , oberta recentment a Girona, i regentada pel cuiner Jordi Comas, considerat un dels millors pizzers de l’estat espanyol,  que va participar al campionat d’Europa en l’edició 2008 – 2009, farà tastets de pizzes i pasta elaborades en directe amb espectacle inclós .

El popular i concorregut establiment gironí  Bar Boira , i presentarà en primícia la seva nova oferta de “tapes Boira” , basada en racions de plats tradicionals maridats amb vins, per a que la gent es pugui fer el seu propi menú de tast amb la major varietat possible qualsevol dels 4 dies de la fira.

L’espai ubicat al costat de la ludoteca, on UNICEF fa els seus tallers de cuina solidaris per a nens, un cop més contarà amb la presència de cuiners professionals per animar als més joves a participar-hi. D’una banda, el popular Jordi Lineros dissabte a la tarda, i diumenge la cuinera del restaurant la Calèndula Iolanda Bustos, especialitzada en la cuina de les flors, plantes i fruits silvestres, a més dels productes naturals i de la terra, farà tallers anomenats “contes que es mengen”.

L’oferta d’enguany ja supera els més de 300 tasts diferents i en molts espais cada dia s’oferiran diferents especialitats.

Com a actes puntuals d’aquesta 15 ena edició, el divendres l’ Associació de Dones de Kerewan Samba- Sira , gambianes que viuen a Girona, portaran els seus tastos de cuina i pastissos casolans, i el diumenge tarda a l’ espai de DIPSALUT està previst un taller de sucre i elaboració de caramels amb Jordi Roca, del Celler de Can Roca,  i Makito Hiratsuka (campió de España de pastisseria 2008 i finalista a la Coupe du Monde de la Patisserie 2009) .

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Puigdemont, Rull i Trapero. | S. Santiago.
Sergi Santiago
01/01/1970
Els Mossos d'Esquadra desmenteixen que Younes Abouyaaqoub estigués acompanyat en el moment que ha estat abatut | El president Carles Puigdemont ha fet una declaració institucional en quatre llengües per anunciar-ho al món
Foto dels representants de les entitats d'esquerres gironines, que han presentat la crida pel dret a decidir en el referèndum de l'1-O. | @ercmesxgirona
01/01/1970
Entre els impulsors, a més d'ERC i CUP, hi ha Podem i sectors del comuns
Les acrius i actors de la coproducció catalanopolonesa a la Casa de Cultura de Girona. | AjGi.
01/01/1970
L’obra resultant, "Un barret de copa", s’estrenarà dimecres 30 d’agost a l’escenari del Centre Cultural La Mercè | Per als més menuts ja corre la cançó "Suoerpoders" per acostar els infants al teatre

El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont | ACN
01/01/1970
Els Mossos són prudents i no descarten noves detencions i estudien l'entorn dels implicats a Ripoll | Amb la mort de l'autor de la massacre de la Rambla es dona per desarticulat el nucli atacant de dotze persones en quatre dies
Colau al pregó de la Festa Major de Sants | @BCN_SantsMont
01/01/1970
La Festa Major del barri premia el carrer Finlàndia com el millor guarnit d'enguany
Un poblet de muntanya s'ha recreat a la Travessia Sant Antoni | Jordi Bes
01/01/1970
La festa del barri barceloní lliura els premis als carrers decorats en una cerimònia que es converteix en homenatge a les víctimes de l'atemptat