En marxa la 15a edició del Firatast

Va començar dijous a les 18:00 amb la inauguració oficial i la presentació dels espais. L'entrada val 5€ i inclou tres degustacions.

Redacció
12 de novembre del 2009
576_1258026871firatast
576_1258026871firatast

La 15 ena edició del  FIRATAST comença un dia abans i presenta més novetats d’espais i el major nombre de productes de tast i degustació dels darrers  anys. Per a que el públic pugui gaudir més de contingut de la fira, el preu de l’entrada serà de 5 € i inclourà 3 tiquets de tast.

Aquesta nova edició començarà el dijous dia 12 de novembre a les 6 de la tarda amb els actes d’inauguració oficial i la presentació dels espais, que durant els 4 dies oferiran tast, degustació i venda de productes, a més dels que proposen activitats interactives relacionades amb el món de la cuina i la gastronomia. En motiu d’aquest quinzè FIRATAST , i per afavorir que la gent pugui gaudir-ne al màxim, el preu de l’entrada serà de 5 € i inclourà 3 tiquets de tast, i cada tiquet valdrà 0.80 €

Com a gran novetat, la zona dedicada a l’alimentació, la salut i l’ higiene de l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, DIPSALUT , amb tallers de cuina formatius i educatius gratuïts per a gent de totes les edats, amb la participació i presència d’algunes figures famoses del món de la cuina i l’esport per fomentar els bons hàbits alimentaris.

Grans espais temàtics com el del Gremi de Flequers amb un obrador de pa per conèixer en viu i en directe el procés de l’elaboració, el de Les Vies Verdes, que porta tastets de les comarques per on passen aquestes rutes, o el de “ La Ruta + dolça “  i “ la Ruta de la Botifarra ” de la Comarca de la Selva, formaran part també d’aquest gran aparador gastronòmic.

No hi faltaran el Cervesa Tast i les cerveses artesanals, els dedicats a tast  de cuines foranes com la japonesa, la russa o l’italiana, un específic de peix fresc amb cuina en directe, que presenta la nova marca FRESKIBO i el de productes genuïnament catalans de XECNA, que presenta en primícia el nou postra de les Crackànies .

Enguany, a mes de la participació de “ Les Cuineres de Salt ” i les de  “ La Cuina de Sils”, hi haurà un nou col·lectiu sorgit arreu d’una experiència del Consorci de Benestar Social del Pla de l’ Estany, que amb el nom de “ Fem Grans Àpats “ aplega una dotzena d’avis que gràcies a aquest programa han aprés a cuinar per a ser més autosuficients, i que el diumenge es presentaran amb els seus plats al FIRATAST per oferir-ne degustacions.

Empreses que en l’edició anterior ja van participar al  FIRATAST , i  d’altres que hi seran per primer cop, presenten les seves novetats gastronòmiques aprofitant el ressò mediàtic de la fira, i el nombrós i variat públic que aquesta aplega, per donar-se a conèixer mitjançant el tast dels seus productes.

Casa Moner, que l’any passat va portar un espai dedicat al “ pa artesà “ en totes les seves vessants i especialitats, enguany presenta com a  tast el “pa dels egipcis” . Es tracta del pa de canut, elaborat amb farina de llavors “descendents” de les trobades a les piràmides egípcies , i que malgrat els 7 mil anys d’antiguitat s’han pogut replantar i mantenir-ne intacte i sense modificar les seves peculiaritats. Aquest pa, a més de ser considerant “ el més sà”, és apte pels que tenen intolerància la gluten.

La nova pizzeria – restaurant Il Divo , oberta recentment a Girona, i regentada pel cuiner Jordi Comas, considerat un dels millors pizzers de l’estat espanyol,  que va participar al campionat d’Europa en l’edició 2008 – 2009, farà tastets de pizzes i pasta elaborades en directe amb espectacle inclós .

El popular i concorregut establiment gironí  Bar Boira , i presentarà en primícia la seva nova oferta de “tapes Boira” , basada en racions de plats tradicionals maridats amb vins, per a que la gent es pugui fer el seu propi menú de tast amb la major varietat possible qualsevol dels 4 dies de la fira.

L’espai ubicat al costat de la ludoteca, on UNICEF fa els seus tallers de cuina solidaris per a nens, un cop més contarà amb la presència de cuiners professionals per animar als més joves a participar-hi. D’una banda, el popular Jordi Lineros dissabte a la tarda, i diumenge la cuinera del restaurant la Calèndula Iolanda Bustos, especialitzada en la cuina de les flors, plantes i fruits silvestres, a més dels productes naturals i de la terra, farà tallers anomenats “contes que es mengen”.

L’oferta d’enguany ja supera els més de 300 tasts diferents i en molts espais cada dia s’oferiran diferents especialitats.

Com a actes puntuals d’aquesta 15 ena edició, el divendres l’ Associació de Dones de Kerewan Samba- Sira , gambianes que viuen a Girona, portaran els seus tastos de cuina i pastissos casolans, i el diumenge tarda a l’ espai de DIPSALUT està previst un taller de sucre i elaboració de caramels amb Jordi Roca, del Celler de Can Roca,  i Makito Hiratsuka (campió de España de pastisseria 2008 i finalista a la Coupe du Monde de la Patisserie 2009) .