Fira Fusta es consolida com un punt de referència amb més de 10.000 visitants

Redacció
10 de novembre del 2009
Fira Fusta
Fira Fusta | La Selva Comunica

La tallada de troncs va celebrar la 50a edició. Foto: La Selva Comunica

Al llarg del cap de setmana unes 10.000 persones van passar per Fira Fusta a Sant Hilari Sacalm (la Selva). Allà van poder visitar la mostra d'artesans, les demostracions d'oficis relacionats amb la fusta i el pavelló d'expositors.

El actes de Fira Fusta culminen aquest dilluns i dimarts amb la visita de més de 350 escolars i una xerrada de formació per a empresaris i treballadors de la fusta a càrrec de Maricarmen Cobos, membre del Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i el Moble de Catalunya de la Sénia (el Montsià) sobre l'orientació al client i els mètodes de treball sostenibles.

Fira Fusta 2009 va obrir les seves portes diumenge amb la presència de Jaume Oliveres, Secretari General de Governació amb qui les autoritats locals van fer una visita a les instal·lacions del certamen. En els parlaments d'obertura, l'alcalde de la població, Joan Garriga, va agrair la tasca a organitzadors i participants, i va destacar que: "la Fira s'ha convertit en el centre d'agrupament d'esforços d'un sector que lluita per sortir de la crisi". Segons els organitzador una bona mostra d'això n'ha estat l'èxit de la fira i la presentació del portal de la fira com a punt de referència i finestra al món del sector.

Tallada de troncs i destrals de Martí Boada

Coincidint amb Fira Fusta, i completant una oferta lúdica i cultural relacionada amb el món fuster, el dissabte es va poder assistir a la 50a tallada de troncs amb la novetat del concurs amb destral catalana. En motiu del mig any de segle d'aquesta competició, els artesans de la fusta de la població van obsequiar els organitzadors de la tallada amb una destral gegant d'1,5 metres de fulla i 3 metres de mànec. Durant tot el cap de setmana, a més, es va poder visitar la col·lecció de destrals del doctor en Ciències Ambientals, Martí Boada. Diumeng els visitants van poder fer una visita guiada a l'exposició amb el "savi" de Sant Celoni.

Galeries de fotos
- Firafusta 2009 (La Selva Comunica)
- Firafusta 2008 (La Selva Comunica)
- 49è concurs de tallar troncs (La Selva Comunica)