La fusió de Pimec i la Foeg, en punt mort

El president de Pimec Girona ha instat Foment del Treball a signar l'acord mare per reprendre la fusió amb la Foeg a nivell territorial.

ACN / Redacció
16 d'octubre del 2009
El president de la patronal Pimec Girona, Iñaki Frade
El president de la patronal Pimec Girona, Iñaki Frade | Xavier Pi / ACN

Ara com ara, la integració de les dues patronals de la demarcació està aturada a l'espera que es rubriqui el document. Tot i això, Pimec Girona no tanca la porta a col•laborar estretament amb Foeg, encara que les dues entitats mantinguin seus i funcionaments diferents. Iñaki Frade sosté que, per engegar aquesta coordinació territorial, 'no és obligatori' que les dues cúpules ho posin per escrit, sinó que 'es tracta d'una qüestió de voluntats'.

Tot i que tant Pimec Girona com la Federació d'Organitzacions Empresarials Gironines (Foeg) van anunciar l'inici d'un procés d'integració, i que fins i tot es van engegar les reunions per fer-lo possible, a hores d'ara aquesta fusió es troba en punt mort. El fet que les dues cúpules –Pimec Catalunya i Foment del Treball- no hagin rubricat encara l'acord mare per fer-ho possible va ser el motiu que va portar les dues patronals gironines a frenar el procés.

Aquest divendres, el president de Pimec Girona ha instat les dues cúpules a signar el document. 'Som absolutament favorables a què se signi l'acord que es va pactar entre Foment del Treball i Pimec Catalunya', ha ressaltat Iñaki Frade.

Funcionar de manera coordinada

De totes maneres, el president de Pimec Girona també ha encetat una altra iniciativa –al marge de Barcelona- perquè les dues patronals gironines funcionin de manera coordinada. Aquesta no passa per una integració sinó per 'crear estratègies comunes, coordinar-les i impulsar uns canals de comunicació fàcils', com ha concretat Frade.

Del que es tracta és que, tot i que cadascuna funcioni amb seus i estructures diferents, a l'hora de la veritat tant Pimec Girona com Foeg vagin a la una. I, per portar-ho a terme, Frade sosté que només calen 'voluntats'. Per això, el president indica que 'per impulsar la coordinació entre Foeg i Pimec Girona no és obligatori que se signi el conveni, sinó que es tracta de voler unificar les estratègies i els objectius'.

'Tot i que la fusió es trobi en punt mort, jo sóc favorable a què continuem implementant estratègies comunes per portar a terme en el si de les dues patronals', ha conclòs Iñaki Frade.