ICV s'absté en la retirada del projecte del pavelló de la Devesa

Els grups a l'oposició a l'Ajuntament de Girona, CiU i PP, s'han tornat a quedar sols defensant la retirada del projecte del pavelló de la Devesa. En el ple d'aquest dimarts, ICV s'ha abstingut de nou, tot i haver-se manifestat repetidament en contra del projecte. Pagans ha anunciat que recorrerà la decisió de la comissió de Patrimoni.

ACN / Redacció
14 d'octubre del 2009
Ciutadans de Girona, demanant la retirada del projecte del pavelló de la Devesa
Ciutadans de Girona, demanant la retirada del projecte del pavelló de la Devesa | ACN

L'oposició, PP i CIU, s'han quedat sols defensant la retirada del projecte del pavelló de la Devesa a través d'una moció que s'ha votat en el ple d'aquest dimarts. ICV, que forma part de l'equip de govern i que s'ha oposat públicament al projecte, no ha passat de l'abstenció com ja va fer anteriorment . L'oposició demanava, conjuntament, que el govern acatés la resolució de la comissió de Patrimoni que prohibeix la construcció d'equipaments esportius tancats al parc. L'alcaldessa, Anna Pagans, i el regidor d'Urbanisme, Joan Pluma, han defensat que 'encara hi ha temps' perquè no han rebut l'acta de la comissió. Pagans ja ha avançat que recorreran la decisió.

L'encarregat de presentar la moció ha esta el portaveu de CiU, Carles Puigdemont que ha dit que l'objectiu principal és acabar 'amb el despropòsit que es vol fer a la Devesa'. Però no ho ha fet atacant aparentment al tripartit, sinó que ha afirmat que la moció 'no busca ni trencar govern, ni posar l'èmfasi en una ensopegada del tripartit que s'entossudeix a fer entrar el clau per la cabota'.

Puigdemont ha animat als partits del govern a sumar-s'hi per donar un missatge a la ciutadania sobre la voluntat de treballar junts per la Devesa. Per això, la moció inclou, a banda de la retirada del projecte del pavelló, acordar la redacció d'un Pla Especial Urbanístic per a la devesa que vagi més enllà del pla d'usos i atorgui al parc un instrument jurídic per a la seva preservació. 'Si calen més equipaments esportius treballem entre tots per buscar millors emplaçaments', ha proposat el líder de l'oposició.

Com era d'esperar, ni PSC ni ERC han donat suport al text. El PSC ha estat clar: encara hi ha opcions perquè la resolució de Patrimoni no ensorri un dels projectes que incloïen al pla de mandat. 'Volem continuar el procés fins que de manera incontestable s'arribi al final', ha dit el regidor d'Urbanisme, Joan Pluma, que ha dit que esgotaran les vies perquè 'amb arguments urbanístics i no polítics' es pugui continuar amb el projecte. 'Aturar tràmits administratius suposa posar la tirita abans que hi hagi ferida', ha dit Pluma.

L'alcaldessa, per la seva banda, ha afegit que 'no estima més la Devesa qui s'oposa al pavelló'. A més, ha indicat que encara està oberta la via de presentar un recurs. 'Si cal, el farem tranquil·lament i mentrestant parlarem de tot, que quedi clar', ha dit Pagans.

Més delicada és la situació d'ICV. El partit ha mantingut obertament que no estava d'acord amb construir un pavelló al parc. Ara bé, a l'hora de votar ha tornat a abstenir-se. Això ha molestat l'oposició que ha preguntat obertament al seu portaveu, Joan Olòriz, quina és realment la posició del partit envers aquest assumpte. Olòriz ha justificat que la política 'també té matisos' i que tots els governs de coalició tenen discrepàncies i ha insistit que en reunions internes ha mostrat el rebuig al pavelló. Ara bé, ha dit que no dóna per tancat el tema i que, en cas que s'hagi d'acatar finalment la decisió de Patrimoni, ha de ser l'àrea d'esports i no l'oposició qui lideri el canvi de rumb que s'hagi de fer. 'Hi ha un temps pel govern i un altre per l'oposició, i les mocions són per l'oposició', ha reflexioant Olòriz.

La portaveu del PP, Concepció Veray, ha recriminat a Olóriz 'coherència entre el que diuen públicament i el que voten al ple'. 'Amagar realitat, mentir o enganyar no és just pels ciutadans', li ha recriminat la líder popular.