L'IPC de setembre es situa al -1,4% a Girona

A Catalunya s'ha situat en el -0,5%.

ACN / Redacció
14 d'octubre del 2009

La tasa de variació interanual de l'IPC del mes de setembre a Girona ha baixat quatre dècimes i s'ha situat en el -1,4%, segons les dades fetes públiques aquest dimecres per l'INE. A Catalunya ha baixat tres dècimes i s'ha situat en el -0,5%, segons les dades fetes públiques aquest dimecres per l'INE. A l'Estat ha baixat dues dècimes i s'ha situat en el -1%. Els grups que han influït més han estat el de transports amb una tasa del –6,7%, els aliments i les begudes, –1,2% i els hotels, cafès i restaurants, 1,7%. A Barcelona en el -0,1, a Lleida en el -1,3 i a Tarragona en el -1,4.

La tasa interanual de l'Índex de Preus de Consum (IPC) general en el mes de setembre és del -0,5%, tres dècimes per sota de la registrada en el mes d'agost. Els grups que més han influït han estat el de transports, amb una tasa del -6,7%, –6,8% a l'Estat, a causa principalment de la disminució del preu dels cotxes. També han comptat els preus dels aliments i begudes no alcohòlicas, amb una tasa anual del -1,2%,–2,4% a al'Estat i els hoteles, cafès i restaurantes, la tasa anual dels quals se situa en el 1,7, 1,3% a l'Estat.

Al setembre la tasa de variació mensual de l'IPC general és del –0,3%. Entre els grups amb repercussió els més rellevants són vestit i calçat, amb una tasa mensual del 3,2% que reflecteix el comportament dels preus després del període de rebaixes i a l'inici de la temporada d'hivern. La variació internaual és del -1,9%. Altres grups són el transport, amb una tasa mensual del -1,5 i una variació anual del -6,7%. Això és degut a la disminució dels preus dels carburants i lubricants i també a la baixada dels preus dels cotxes. També hi ha hotels, cafès i restaurantes, amb una variació mensual del -1,1 que s'explica en part per la baixada de preus després de la temporada d'estiu. A oci i cultura la tasa mensual baixa del -1,8 a causa principalment per la variació dels preus dels viatges organitzats.

Per demarcacions, a Barcelona la variació mensual ha estat del -0,2% i la tasa interanual s'ha situat en el -0,1, a Girona la variació mensual és del -0,4% i la tasa interanual del -1,4, a Lleida la variació mensual del -0,2% i la tasa interanual del -1,3 i a Tarragona, la variació mensual és del -0,5% i la tasa interanual