CiU portarà al Ple la retirada del projecte del Pavelló de la Devesa

El grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Girona portarà al Ple d'avui la retirada del projecte del Pavelló de la Devesa, amb el suport del grup municipal del PP. Amb la moció presentada, CiU vol que es "descarti definitivament l'execució del projecte".

ACN / Redacció
12 d'octubre del 2009

Comunicat íntegre del grup municipal de CiU a Girona

El grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Girona ha promogut una moció perquè es retiri el projecte de construcció d’un pavelló d’esports a la Devesa, després que la  Comissió de Patrimoni de la Generalitat n’informés desfavorablement. Convergència i Unió presentarà la moció al Ple municipal del dimarts 13 d’octubre juntament amb el grup municipal el Partit Popular, que s’ha afegit a la iniciativa.

En la moció, els dos grups municipals de l’oposició a l’Ajuntament de Girona consideren que, a arran d’aquesta resolució de la Comissió de Patrimoni, “cal descartar definitivament l’execució del projecte  d’aquest pavelló a la Devesa”, així com “endegar el procés  per a la redacció d’un instrument jurídic urbanístic que permeti la preservació íntegra del parc de la Devesa i l’execució, en un termini de temps no massa llarg, de mesures efectives per a la seva protecció, millora i revitalització com a parc urbà d’ús ciutadà”.

A més, reclamen que la no execució d’aquest projecte ha d’anar acompanyada del desenvolupament d’un pla per “disminuir el dèficit crònic d’equipaments esportius que pateix la ciutat de Girona i que perjudica les entitats i clubs esportius gironins”.

Per tot això, els grups que presenten la moció demanen que s’aturin “tots els tràmits administratius i tècnics que tenen per objectiu construir aquest pavelló en el parc de la Devesa”, i també “donar de baixa les partides del pressupost municipal, previstes per a l’execució d’aquest projecte”. D’altra banda, proposen que es tiri endavant un Pla Especial Urbanístic per a la Devesa que “superi les limitacions d'un pla d'usos i atorgui al parc un instrument jurídic per a la seva preservació i ordenació urbanística integrals, eviti noves amenaces pel parc i aturi el deteriorament que pateix”.