Entreguen els premis de la primera nit del turisme rural gironí

A l'acte, celebrat a Besalú, s'han distingit dos Mitjans de Comunicació, la Diputació de Girona i diverses cases de turisme rural.

Joan Guirado/Redacció laGarrotxa.info
07 d'octubre del 2009
Besalú ha acollit aquest vespre l'entrega dels premis de la Primera Nit del Turisme Rural de les Comarques Gironines. L'acte, organitzat per l'Associació de Turisme Rural de Girona, ha reunit unes cent-cinquanta persones a la Cúria Reial.

La festa, que per primer cop reunia a tot el sector, ha servit per homenatjar a diferents persones que d'una forma o altra han ajudat a tirar endavant aquesta forma de fer i entendre el turisme. Així doncs, la sèrie Ventdelplà de TV3, el suplement Què Fem de la Vanguardia o el Patronat de Turisme Girona Costa-Brava, han rebut el reconeixement per la divulgació, difusió i suport cap al Turisme Rural. El guionista de la sèrie de Televisió de Catalunya Josep Maria Benet i Jornet, que estava acompanyat de Miquel Gelabert -l'actor que dóna vida a en Jaume de Can Rata- ha explicat que, des de bon principi que van començar la sèrie i que no estava emplaçada a Barcelona, volien mostrar totes les realitats del camp català. En aquest sentit, Gelabert ha assegurat que -em fa molta il·lusió, veure com la meva feina us ajuda a vosaltres".

El President de la Diputació de Girona Enric Vilert, ha explicat per la seva banda que "cada cop que el Patronat de Turisme es promociona a fires i congressos, la demanda del Turisme Rural va en augment". Vilert també ha destacat la gran aposta que s'ha fet per aquest tipus de turisme, i la importància que actualment -en el context de crisi econòmica- representa per les comarques gironines.

L'expresidenta de l'Associació de Turisme Rural de Girona, i avui homenatjada Assumpta Fort, ha parlat de la importància que en el seu moment -fa quasi quinze anys- va suposar l'associacionisme. Avui, amb gairebé dos-cents socis que representen uns tres-cents establiments, l'estar associats permet fer més força per demanar recursos a l'administració.