La CUP i Ciutadans critiquen la Girocleta

La CUP de Girona critica l'Ajuntament d'actuar de manera «poc professional» pels retards en l'enviament de les targetes als usuaris que ja s'hi han abonat. Ciutadans reclama més estacions.

ACN / Redacció
29 de setembre del 2009

Comunicat íntegre de la CUP de Girona

LA CUP ACUSA L’AJUNTAMENT DE MANCA DE PLANIFICACIÓ PELS RETARDS DE GIROCLETA

 La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Girona considera que l’Ajuntament està actuant de manera poc professional pels retards que està vivint la implantació del nou servei públic de bicicletes. La candidatura veu incomprensible com després d’haver anunciat durant mesos la data del 25 de setembre, els usuaris que fa quasi dues setmanes que es van registrar puntualment al servei encara no puguin fer-ne ús tres dies després de la data anunciada.
 
Igualment, la CUP critica que el dia 25 la regidora de Mobilitat, Isabel Salamaña, i l’alcadessa Anna Pagans, inauguressin el servei oficialment al centre de la ciutat, quan a les estacions dels barris com Taialà encara estaven en ple procés de muntatge. Des d’aquest punt de vista, la candidatura insta els responsables municipals a donar explicacions pels retards i la manca de previsió i deixar de buscar excuses.
 
Segons el portaveu de la CUP, Jordi Navarro,  “no és normal que els usuaris que fa setmanes es van registrar no hagin estat informats per part de l’Ajuntament dels retards en la posada en marxa del servei”, fet que, a parer seu mostra “la manca de respecte d’aquest govern municipal envers els ciutadans que dipositen la seva confiança en els serveis públics municipals”.

Comunicat íntegre de Ciutadans - Girona

Ciutadans veu la Girocleta insuficient.

L'Agrupació de Girona de Ciutadans – Partido de la Ciudadanía (C's) ha calificat com a “insuficient” la implantació d'aquest servei a la ciutat.

C's destaca que els hi sembla molt positiu que finalment s'hagi endegat aquest servei, i que “els esforços del consistori per a deixar espai per a les bicicletes als nostres carrers són notables, tal i com s'ha notat amb la senyalització de les zones d'aturada de bicicletes als semàfors.”

Malgrat això, diuen, creuen que l'aposta per la Girocleta “hauria de ser més forta”, ja que “manquen estacions en molts punts de la ciutat, com ara Vista Alegre, Sant Narcís o Montilivi. També hi ha molts punts importants de la ciutat, com ara la Plaça Miquel Santaló, que no s'han tingut en compte”.

A més, consideren que, en quant a la implantació de la Girocleta, “la UdG ha sigut la gran oblidada, ja que només s'ha instalat una estació al campus d'Emili Grahit, i no als de Montilivi i el Barri Vell; punts en els quals la Girocleta podria facilitar molt la mobilitat dels estudiants”.

En el cas concret del Campus de Montilivi, destaquen que “no s'entèn com han optat per no posar-hi una estació, ja que es tracta d'una zona en la que ja existeix el carril bici, i és un dels punts a on aquest servei podria tenir més demanda”.