Vic acull la trobada de colles castelleres de l'Eix

Redacció
18 de setembre del 2009

Un altre vegada, i ja en van tres, la Trobada castellera de les colles de l'Eix es realitzarà a Vic. Aquesta diada organitzada per colles allunyades del territori històric del món casteller va néixer de la voluntat dels Castellers de Lleida, Tirallongues de Manresa, Marrecs de Salt i dels Sagals d'Osona, una bona mostra que les colles "del nord" també poden fer diades d'alt nivell.

Enguany canvia el seu format habitual. La diada castellera serà el dissabte a la tarda, dia 19 de setembre. A les 18:45 a la Plaça Santa Clara/Rambla del Carme de Vic.

En aquesta trobada es pot veure un castell no gaire habitual... un 4d7 de germanor entre les quatre colles. Cadascuna aporta una rengle del castell i un component del pom de dalt (l'acotxador pertany a la colla que organitzarà la diada l'any següent i l'anxaneta a la colla amfitriona).

Enguany torna a coincidir amb el Mercat de Música Viva de Vic, dins de les activitats paral•leles del certamen. La presència de la cultura popular i tradicional esta garantida més enllà de la part musical.

Però per als castellers no és tant sols una actuació i prou. Hi ha activitats conjuntes de les quatre colles tant dissabte com diumenge, una bona manera de compartir no tant sols places sinó els moments més lúdics.

- Més información, des del bloc Farcint la Faixa

PROGRAMA COLLES DE L’EIX - VIC 2009
Sagals d’Osona, Castellers de Lleida, Marrecs de Salt, Tirallongues de Manresa

Dissabte 19/09/09
17:45 h. Trobada de les colles al local dels SAGALS D’OSONA a La Central
18:15 h. Assaig Castell de Germanor
18:45 h. Actuació Castellera de les quatre 4 colles. Plaça Sta Clara-Rambla del Carme
21:30 h. Sopar a La Central
22,10 h. Concert de Els Rengles i Les Crossets. Escenari del Passeig (MMVV)
00:15 h. Concert de La Tropa Escenari del Passeig (MMVV)

Diumenge 20/09/09
9:00 h. Esmorzar a la Central
10:00 h Inici activitats esportives i culturals. (visita al Museu Episcopal, visita guiada pel barri antic de Vic, esports...)
14:00 h. Dinar a la Central