Maragall considera que no hi ha problema de docents

El conseller d'Educació, ha visitat aquest matí les instal·lacions de l'IES-SEP la Garrotxa.

Redacció
18 de setembre del 2009
576_1253281259maragall
576_1253281259maragall | Lourdes Casademont
El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha assegurat que no hi ha cap problema i sense referir-se a la denúncia que fa uns dies sindicats com USTEC feien sobre la falta de personal i el nombre de vacants sense cobrir a les escoles en la primera setmana del curs escolar. Aquest sindicat estimava que hi havia un 10% menys de personal que l'any passat. 'No hi ha ni una sola aula d'aquest país que no tingui els docents que li pertoquen', ha afirmat vàries vegades.

Maragall ha fet aquestes declaracions durant la visita, aquest matí, de les obres d'ampliació de l'IES La Garrotxa, un centre que ha comptat amb una inversió de més de 5,4 milions d'euros i que han permès la millora i adequació de les aules i tallers dels Cicles Formatius, ara situats a les noves instal·lacions, on també s'hi han traslladat el menjador i la cuina. Els espais on abans hi havia els tallers, s'han adequat per acollir el Centre Integral, on s'imparteix la formació continuada per als treballadors de les empreses d'Olot.

Actualment el centre inclou estudis d'ESO, Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Mitjà, amb les branques d'Explotacions Agràries Extensives, Jardineria, Confecció, Cures d'Auxiliars d'Infermeria, Instal·lació i Manteniment electromecànic i conducció de línies i mecanització. Aquest curs compta amb un total de 437 alumnes matriculats d'ESO, 182 a Batxillerat i 309 alumnes als cicles Formatius. Hi treballen un total de 96 professors.

El conseller d'Educació ha assenyalat que aquesta ampliació permetrà que aquest centre continuï fent un paper de centralitat comarcal amb 'molta més potència' i l'ha posat com a exemple del concepte d'FP integral que està impulsant el seu departament. 'La Garrotxa està protagonitzant la definició de nou motlle del que vol diu nou concepte de FP i aquesta referència serà en bona part d'aplicació a la resta de Catalunya'. Per altra banda, ha assenyalat que FP 'està guanyant la batalla', en el sentit que els cicles formatius ja compten amb més alumnes que a Batxillerat, amb més de 105.000 estudiants. Segons Maragall, això demostra que s'està donant una perspectiva formativa a tots els joves que acaben la formació obligatòria i també a aquells que ja tenen experiència i que ara la poden convalidar amb estudis.

Per la seva banda, l'alcalde d'Olot, Lluís Sacrest, s'ha referit al paper històric que ha tingut aquest centre per ser el primer a la Garrotxa en impartir formació professional ara fa 31 anys. Aquesta ampliació, ha dit, és una 'millora en els serveis i un cert reconeixement a la llarga trajectòria de la FP que va començar aquí i que han continuat posteriorment tres centres més'.