Es digitalitza el Concurs de Fotografia Naturalista

La 22a edició del Concurs de Fotografia Naturalista, organitzat per l’Associació de Naturalistes de Girona i l’Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona, té com a novetat destacada la seva transformació en digital.

Redacció
01 de setembre del 2009
576_1251790020fotonatu
576_1251790020fotonatu

Fins al moment els participants havien d’enviar per correu postal originals impresos de les seves fotografies, en canvi a partir d’ara s’inscriuran en línia a través de la pàgina web www.naturalistesgirona.org/fotografia.

Aquest canvi substancial ha estat fruit d’un debat que va començar quan la fotografia digital va prendre importància. De la mateixa manera que les bases de participació s’han anat adaptant a la realitat, aquest canvi és qualitatiu per obrir la participació de més fotògrafs, professionals i amateurs, que vulguin divulgar les seves obres.

Per a permetre aquesta digitalització del Concurs, s’ha posat en marxa una nova pàgina web més flexible i capaç d’absorbir aquest volum de dades. Des del portal www.naturalistesgirona.org/fotografia els participants poden inscriure’s i enviar les seves fotografies, alhora que també es pot estar al corrent de l’actualitat del Concurs, se’n poden consultar les bases i veure fotografies guanyadores d’edicions anteriors.

L’objectiu principal del concurs, es el de crear una finestra oberta al mon natural per tal de que ens mostri tota la seva bellesa i fragilitat. Que la gent pugui valorar i estimar el seu entorn més immediat  i, alhora, els espais més allunyats de la terra per poder-los preservar. Les categories del Concurs són General,  Foto denúncia, Aigua, natura i Costa Brava i Socis Naturalistes. Com a novetat, les fotografies de la categoria Soci Naturalistes (per a socis de l’ANG i de l’Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona) han de ser preses en algun indret dels Països Catalans, i no només les comarques gironines com en altres edicions.
 
El Concurs de Fotografia Naturalista està organitzat per l’Associació de Naturalistes de Girona i l’Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona, amb el suport del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, l'Obra Social "la Caixa", la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Girona i el Consorci de la Costa Brava. Compta amb la col·laboració col·laboració d'AEFONA, Picapedrers i Marbristes Balliu, el restaurant Le Bistrot, el Centre Cultural La Mercè i el portal www.fotonatura.org.
 
El calendari del 22è Concurs de Fotografia Naturalista

De l’1 de setembre al 31 d’octubre de 2009
Termini per presentar les fotografies a través del portal www.naturalistesgirona.org/fotografia

13 de novembre de 2009. Deliberació del jurat
El veredicte es farà públic el 12 de desembre.

12 de desembre de 2009. Lliurament de premis del 22è Concurs
En el marc de la Fira Eco.sí, Palau Firal de Girona.

Del 22 de desembre de 2009 al 15 de gener de 2010. Exposició de les fotografies premiades
Centre Cultural La Mercè, Pujada de la Mercè, 12, de Girona
Tancat els diumenges