Saura decidirà al setembre si es manté la comissaria de Vista Alegre

Joan Saura s'ha reunit amb l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, per decidir si Girona manté una comissaria a les dependències de la seu dels Mossos a Vista Alegre. Segons Pagans, Saura ha decidit esperar al setembre per definir el futur de les dependències, que deixaran de ser la seu central del cos a la regió policial de Girona.

ACN / Redacció
21 de juliol del 2009
El conseller d'Interior, Joan Saura
El conseller d'Interior, Joan Saura | Jaume Ventura / ACN

'El conseller ha dit que entén la nostra posició i que com a capital no pot ser que Girona no tingui comissaria', ha manifestat Pagans. No obstant això, el conseller ha ajornat fins després de vacances la decisió.

L'anunci que el Departament d'Interior va fer a principis de mes de traslladar la seu central dels mossos a Salt ha aixecat ampolles a l'Ajuntament de Girona. Tots els grups municipals s'han posat d'acord i volen pressionar el departament perquè mantingui a Girona una comissaria. I el lloc volen que continuï essent el barri de Vistalegre, on actualment hi ha la seu regional dels Mossos d'Esquadra.

La previsió és que la nova, a Salt, estigui acabada el 2012. Acollirà una comissaria i altres unitats d'abast regional com els laboratoris de la policia científica o l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) convertint la comissaria de Salt en la principal de la demarcació. Per això, l'alcaldessa creu que a les dependències de Vista Alegre, que ara han quedat petites, hi haurà espai suficient per mantenir-hi una comissaria.

Amb la voluntat de fer entendre al departament que Girona ha de mantenir aquests serveis policials, l'alcaldessa, acompanyada de la regidora de Seguretat, Maria Àngels Freixenet, s'han trobat aquesta tarda amb el conseller Saura. 'El conseller ens ha dit que entén la nostra posició però que ho ha d'estudiar', ha detallat Pagans que ha dit que la trobada s'ha desenvolupat de manera 'cordial'. 'El conseller prefereix deixar passar aquestes vacances per tornar a parlar del tema al setembre', ha declarat Pagans.

'Girona ja té unes dependències a Vista Alegre que es podran seguir usant una vegada la seu central marxi a Salt; allà hi haurà espai de sobres i també hi ha aparcaments', ha defensat Pagans que creu que amb la Oficina d'Atenció Ciutadana que els mossos obriran a la futura seu de la Generalitat 'no n'hi ha prou i no hi ha espai per una comissaria'. 'Girona ha de tenir una comissaria i això està clar', ha sentenciat Pagans que, tot i haver ofert a Interior uns terrenys al Parc de Bombers perquè hi fessin la nova seu central, assegura que 'veu bé' que Salt es reforci amb una comissaria. Ara bé, sempre que Girona mantigui una Àrea Bàsica Policial (ABP) a la ciutat.