La Fira de Circ al Carrer arriba als 27.000 visitants

La Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà s'ha erigit una vegada més com una de les cites ineludibles per als amants dels malabars, les acrobàcies, els pallassos i els titelles. Després de tres intensos dies d'espectacles, la 14a edició de la mostra ha superat totes les previsions i ha arribat als 27.000 visitants, un 15% més de públic que l'any passat.

ACN / Redacció
20 de juliol del 2009
Els japonesos ´Senmaru & Yuki´ amb els seus malabars orientals a la plaça de l´Ajuntament.
Els japonesos ´Senmaru & Yuki´ amb els seus malabars orientals a la plaça de l´Ajuntament. | ACN

Segons Dani Varela, membre de l'organització, les actuacions que enguany han despertat més admiració han estat els malabaristes i músics virtuosos britànics Full House amb l'espectacle 'Camus y Schmutz', els acròbates de llit elàstic catalans Boatproject amb la performance 'Collage' i els clowns del Teatro Gestual de Chile amb 'Fisura-dos'.

'Els Full House varen delectar el públic amb un espectacle molt elegant. Ell és un virtuós del piano, i el toca de totes les maneres possibles, i ella és excel·lent en les malabars', ha confirmat Varela. 'Els actors s'ho varen passar tant bé i el públic també que en plena actuació varen decidir de fer la versió llarga del seu espectacle', ha assenyalat el membre de l'organització de la Fira de Circ al Carrer. 'Els Boatproject són una companyia catalana de joves acròbates amb força projecció i creiem que aquí s'han plenament consolidat i els clowns del Teatro Gestual de Xile han portat el seu gamberrisme de pallassos punk a la Bisbal', ha continuat Varela, que ha avançat que de cara a l'any vinent s'ha pensat amb contractar companyies de països més exòtics.

'Volem estendre l'àmbit geogràfic de la Fira i anar a buscar companyies d'alguns països que encara no hàgim tocat. Per exemple, fa un parell d'anys que anem darrera d'algunes companyies africanes, que són molt bones, i també de països asiàtics com Cambodja', ha reconegut el portaveu de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà. 'Creiem que això donaria més caire internacional i més originalitat al nostre certamen', ha puntualitzat Varela, que ha assegurat però que la filosofia de la fira es mantindrà inalterable: 50 % de companyies catalanes i estatals, i un altre 50% dels millors espectacles de circ internacionals.

Pel que fa al públic, aquest 2009 s'ha evidenciat un any més una notable presència d'estrangers, especialment francesos i holandesos, que han acompanyat el públic local i català, encara majoritari. 'Hi ha molt estranger i també comprovem que la Fira del Circ ja atrau gent que ve expressament de França, el País Basc o Madrid. I això ens honora', ha comentat Varela, que ha explicat que amb vista a l'any vinent probablement s'afegiran nous espais de la ciutat perquè acullin espectacles. 'Enguany hem estrenat la plaça dels Jutjats i hem vist que és un espai magnífic que s'afegeix a les Escoles Velles, el passeig Marimon Asprer i les places del Castell, de l'Ajuntament, Germans Sitjar, Jacint Verdaguer, Major i de la Pietat', ha enumerat.

'Veient que l'afluència de públic va en augment any rere any haurem de millorar el repartiment dels espais', ha reconegut Varela. 'L'objectiu és que la gent se senti còmode i els espectacles es desenvolupin al lloc més adient i a l'hora més adequada', ha finalitzat el membre de l'organització de la Fira de Circ al Carrer.