El Tour de França ja ha passat per Girona

ACN / Redacció
09 de juliol del 2009
La sortida del Tour de França des de Girona
La sortida del Tour de França des de Girona | ACN

La ciutat de Girona no ha fallat a la cita i des de primera hora del matí hi havia aficionats que esperaven impacients el pas de la cursa. A les onze els primers vehicles de la caravana comercial han animat l'ambient repartint regals i molts ciutadans lluïen vanos i samarretes grogues per a l'ocasió. La Policia Local calcula que 150.000 persones han seguit la cursa a la ciutat, 80.000 arreu del recorregut i 70.000 en el punt de sortida.

Tot i que el recorregut per la ciutat de Girona no compta en la competició –és sortida neutralitzada i la cursa cronometrada comença a Quart- milers de persones han volgut assistir a un dels esdeveniments esportius més importants del món i que més gent mou. L'arrencada de la sisena etapa a Girona ha comportat la mobilització de 2.400 vehicles i 4.500 persones de l'organització.

Les administracions s'han gastat 200.000 euros perquè Girona sigui el punt de sortida d'una etapa. Tot i que la rendibilitat és difícil de calcular, els hotelers i restauradors aquests dies han vist augmentar l'activitat als seus negocis i alguns han penjat el cartell de ple.

Al punt de sortida de la cursa s'hi han deixat veure els corredors en el moment de la signatura, abans de començar la competició. Lance Armstrong –que va viure uns anys a Girona- i Alberto Contador han estat dos dels ciclistes més aclamats. També s'hi ha vist les autoritats i alguns personatges que han aixecat un aplaudiment entre el públic, com l'exentrenador del Barça Johan Cruyff.

El groc ha estat el protagonista als carrers del centre de Girona aquest matí. Moltes persones s'han acostat al recorregut de la cursa vestits amb mallots, damunt una bicicleta o duent cartells animant els ciclistes. També s'ha deixat veure algunes senyeres penjades als balcons i també alguns ciutadans les han dut a sobre mentre veien passar la cursa.

El Tour ha atret l'atenció tant d'aficionats al ciclisme com de curiosos. Dins el primer bloc s'hi troba una família que ha vingut expressament de Mallorca per veure passar la cursa per Girona. 'Des de desembre que tenim organitzat el viatge i després anem fins a Andorra i Lourdes per seguir-los', explica la Marilen Riutort. Dos membres de la família fins i tot han portat les seves bicicletes per fer alguns trams del Tour emulant els seus ídols.

La Consol Serra té 95 anys i des de les onze del matí està esperant el retrobament amb Lance Armstrong. La Consol viu al Barri Vell de Girona i va ser veïna durant anys del conegut ciclista quan aquest vivia a un pis del carrer de la Força. Explica que li fa 'molta il·lusió' veure passar el Tour per Girona. 'Jo el recordo sortint a entrenar amb les bicicletes amb una colla de joves que encara corren per Girona', ha detallat. Tot i la seva edat, reconeix que és una aficionada al món de la bici i és que, segons explica plena d'energia, va anar amb bici fins els 80 anys.

Maria i Olga també han anat amb les seves filles a veure el Tour. 'No ens podíem perdre aquest esdeveniment', expliquen contentes mentre les nenes recullen els regals que llencen des de la caravana comercial.

Després de sortir de Girona la sisena etapa del Tour ha enfilat el camí de 181 quilòmetres que acaba a Barcelona. En total, passar per deu poblacions de les comarques gironines. Un cop els ciclistes han passat Quart (Gironès), Llambilles (Gironès), Cassà de la Selva (Gironès) i Llagostera (Gironès), les bicicletes han resseguit la Costa Brava anant des de Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà) a Blanes (Selva)  passant per Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), Tossa de Mar (Selva)  i Lloret de Mar (Selva).