El Tour de França ja és a Girona

ACN / Redacció
09 de juliol del 2009
576_1247117881tourfrance
576_1247117881tourfrance

Les tanques que marcaran el pas del Tour també estan col·locades, i durant aquesta nit s'han acabat els treballs perquè la ciutat llueixi a punt pel pas de la cursa, que arrenca a la una del migdia de la zona de la Devesa.

Des d'ahir al matí ja no es podia aparcar a la zona de la Devesa i aparcaments del voltant i les grues municipals treballaven per retirar els vehicles dels ciutadans 'despistats' que, tot i la senyalització municipal, havien deixat els cotxes aparcats.

Molts dels comerços de l'Eixample s'han volgut sumar a la iniciativa de l'associació de comerciants El Centre i han decorat els seus aparadors per crear 'ambient de Tour'. En alguns d'ells ja s'hi pot veure també els vanos que l'ajuntament repartirà entre els assistents on s'hi pot llegir 'Girona amb el Tour' i 'Enamora't del Tour'. Per fer també ambient, l'ajuntament de la ciutat ha penjat uns cartells grocs a tot el recorregut que faran els ciclistes.

En Pere i la Kati treballen a la carnisseria Rigau, a l'avinguda Jaume I, i s'han volgut sumar a la iniciativa de decorar aparadors. 'Hem decidit decorar l'aparador de la botiga perquè és una iniciativa dels comerciants i així contribuïm a crear ambient', reconeix en Pere que diu que és bo per Girona que la gent sàpiga que és atractiva i que vol atraure turistes. La Kati Salvans, per la seva banda, afirma que es nota que hi ha més ambient i que és positiu perquè els hotels estan plens.

Està previst que els equips arribin des de Perpinyà aquesta tarda i vagin directament als hotels per descansar per l'etapa de demà, que sortirà de Girona per arribar a Barcelona.

El Tour de França mobilitza una caravana de 2.400 vehicles i 4.500 persones.

Girona ja respira aires de Tour amb l'arribada dels ciclistes Lance Armstrong i Alberto Contador

Els ciclistes del Tour de França que avui prendran la sortida a Girona van arribar ahir a la tarda a la ciutat. Entre tots els equips, el d'Astana és el que va aixecar més expectació, perquè sota el seu paraigües hi pedalen l'americà Lance Armstrong -que va viure al Barri Vell de la ciutat- i l'espanyol Alberto Contador, segon i tercer de la classificació general. Els dos ciclistes, juntament amb altres corredors de l'equip, van arribar pels volts de les set del vespre a l'hotel AC de Girona. Al seu exterior s'hi van concentrar diversos fans a l'espera d'un autògraf o una salutació. Al final, però, van haver de marxar amb les mans buides.

Ara sí, Girona ja respira plenament ambient de Tour. I és que els veritables protagonistes de la cursa, que pedalaran pels carrers de la ciutat, ja hi han arribat. Entre els protagonistes de la cursa que centraran més l'atenció dels ciutadans hi ha l'americà Lance Armstrong, per la vinculació que va tenir amb la ciutat.

Tant Armstrong com el seu company d'equip, Alberto Contador, van arribar ahir poc després de les set de la tarda a l'hotel AC de Girona. Tot i que hi havia diverses persones que els esperaven a l'exterior -i que els han cridat quan han baixat dels vehicles-, tant ells dos com la resta de corredors han anat directament cap a l'interior de l'hotel sense deixar-se veure massa.

L'Enric Oliva, veí de Girona, ha estat un dels que s'han acostat fins a les portes de l'hotel per veure els ciclistes. Anava acompanyat del seu fill, l'Enric. 'És un aconteixement del qual se n'ha fet molt de ressò; realment, que Girona tingui una etapa del Tour és molt important i una cosa així passa poques vegades a la vida', ha comentat l'Enric.

A més, per a ells dos, veure Lance Armstrong -encara que fos de lluny- ha estat com un retrobament. 'Fa anys que vivim al Barri Vell i Armstrong hi passava moltes temporades quan vivia a Girona', explica l'Enric.

Estic molt content

El seu fill Isaac esperava, ansiós, l'arribada dels ciclistes. 'M'agrada el ciclisme i a l'escola vam fer una bicicletada fins a Quart; em vaig cansar una mica però va estar molt bé', ha explicat. I ha afegit: 'Es la primera vegada que el Tour surt des de Girona i estic molt content; per això els he vingut a veure'.

Després de l'arribada dels equips, però, també hi havia cares llargues. Una d'elles era la d'un jove de Rubí, David Utges, que ha fet tres hores de camí per arribar fins a Girona. 'A part del temps i del cost del trajecte, m'ha decebut el que m'he trobat', ha comentat, en referència al fet que els ciclistes no s'han deixat veure.

Demà a la una del migdia, el Tour començarà a pedalar per Girona. Serà aleshores quan es doni el tret de sortida a la sisena etapa de la cursa, després que avui el ciclista Thomas Voeckler s'hagi imposat arribant el primer a Perpinyà. Tot i això, qui lluirà el mallot groc serà el suís Fabian Cancellara .