Cap de setmana de tempestes a Girona

ACN / Redacció
06 de juliol del 2009



Les fulles i la brossa que s'han acumulat als embornals a la zona de la Copa, on hi ha les barraques de Fires, ha fet que l'aigua de pluja no es pogués escolar pel clavegueram i s'acumulés a la calçada. En un tram d'uns dos-cents metres, l'aigua ha arribat als trenta centímetres d'alçada i ha provocat nombrosos problemes de circulació i, fins i tot, ha atrapat un cotxe, que ha quedat aturat al mig del gran bassal amb quatre ocupants a dins.

El dissabte, també

Una cortina de tempestes ha començat a fer acte de presència aquest dissabte a partir de les quatre de la tarda a les comarques del nord-est, sobretot a l'Alt Urgell, Cerdanya, Ripollès, Alt Empordà, Pla de l'Estany i Gironès. Sobre les cinc de la tarda, la ciutat de Girona i rodalies s'han vist afectades per una violenta tempesta de vent, aigua i pedra. Les fortes ràfegues de vent han fet caure persianes i elements estructurals dels edificis i també alguns arbres. L'incident més rellevant ha estat la caiguda d'un arbre a la ribera del Ter sobre una furgoneta que estava al pàrquing de la Copa. El vehicle ha quedat força malmès.

També, el fort vent ha partit el tronc d'un altre arbre arbre que ha caigut a la vorera a l'alçada del número 48 entre el carrer de la Sèquia i la Gran Via de Jaume I i ha fet caure un altre arbre ha caigut al carrer Pedret. Els Bombers han fet sortides en cada incidència sobre algun arbre caigut. En cap cas hi ha hagut danys personals.