Un PopArb de rècord exhaureix les entrades

ACN / Redacció
29 de juny del 2009
El grup de pop-folk Manel durant la seva actuació a l´escenari principal del PopArb.
El grup de pop-folk Manel durant la seva actuació a l´escenari principal del PopArb. | ACN
 

'Més enllà de les xifres, estem molt contents perquè ja es pot dir que el PopArb és un projecte consolidat, amb un públic variadíssim i que s'ha anat estenent gràcies al boca-orella', ha comentat Anna Cerdà, membre de l'organització. 'Des del 2005 estem presents, fent soroll i oferint concerts de qualitat. I ara recollim els fruits', ha continuat Cerdà.

'Crec que s'ha arribat al límit de la nostra capacitat i ara hem de pensar si mantenim el format. De cara al 2010, potser caldrà readaptar el festival a la gran resposta de públic que està tenint', ha reflexionat en veu alta aquesta membre de l'organització, que ha destacat que els visitants del PopArb cada vegada venen de més lluny. 'Continua havent-hi més gent de Barcelona, tot i que això ja és una qüestió demogràfica, però ha augmentat i molt la gent que ve d'Osona, Girona i d'arreu de la comarca. Fins i tot, hi ha gent de Mollerussa i aficionats de Léon', ha enumerat Cerdà. Precisament, uns dels que s'han quedat sense entrada han estat una parella d'amics vinguts de la Catalunya del Nord.

'Hem vingut al PopArb perquè el meu company m'havia parlat molt bé de Manel i en un diari varem veure que tocaven en un festival de Catalunya, en aquest d'Arbúcies', ha explicat en Carles Garsevall. 'No ens ho hem pensat dues vegades, hem agafat el cotxe i hem fet una escapada des de Perpinyà fins aquí', ha insistit Garsevall. 'Però hem arribat tard perquè les entrades ja estan esgotades. Com a mínim els podem sentir des de fora mentre fem una cervesa', ha lamentat aquest nord-català de trenta-i-pocs anys mentre sona una de les cançons de 'Els millors professors europeus', el primer i únic àlbum fins a dia d'avui de Manel.

Manel i Mazoni

Després del pop melòdic d'Élena i els teclats technopop de Joe Crepúsculo, l'escenari principal del PopArb, ha vist l'actuació d'aquest grup barceloní de música pop-folk, a mig camí entre Antònia Font i Jaume Sisa. Els quatre components de Manel, que no han volgut concedir cap tipus d'entrevista als mitjans de comunicació, han desgranat les dotze cançons del seu àlbum a un públic entregat que ha corejat especialment 'Roma', 'Dona estrangera' i 'Ai, Dolors'. 'Jo és el primer any que vinc i espero repetir perquè he trobat que Arbúcies és un poble molt acollidor i el PopArb un festival molt ben organitzat i ple d'activitats durant el dia', ha comentat en Nil Pujol, veí de Serra de Daró (Baix Empordà).

'El divendres va triomfar el concert de Love of Lesbian i aquest dissabte vinc per en Mazoni, que és de la meva zona, de la Bisbal', ha explicat Pujol. Precisament, Jaume Pla, Mazoni, ha estat l'encarregat de tancar aquesta 5a edició del PopArb amb el seu últim disc 'Eufòria 5, Esperança 0'. 'Ens fan tocar al final perquè aquest últim disc és bastant canyero, més de rock and roll, i en directe encara sona més fort', ha ironitzat el propi Mazoni, que ha recordat que al PopArb hi ha acudit des de la primera edició. 'Primer de públic i ara actuant-hi', ha puntualitzat Pla, que creu que l'exhauriment de les entrades d'enguany és una senyal de 'la bona salut' de l'escena pop folk catalana.

'Si una cosa ha fet que aquest festival tingui un nom és el de cuidar i seleccionar bastant bé a qui porten. L'aposta els hi està sortint i crec que l'èxit se'l mereixen', ha finalitzat Mazoni.