El 95% d'alumnes gironins aproven les PAAU

El 93% dels alumnes catalans ha superat la selectivitat, el percentatge d'aprovats més alt dels darrers deu anys. Girona ha obtingut el percentatge d'aprovats més ampli, 95%, seguida de Tarragona i Lleida, amb un 93%, i Barcelona, amb un 92,8%.

ACN / Redacció
25 de juny del 2009
Alumnes fent els exàmens de selectivitat
Alumnes fent els exàmens de selectivitat | ACN

La nota mitjana dels 24.562 que han sobrepassat la barrera del 4, nota mínima per aprovar, ha estat de 6,16. En total són 2.000 més que l'any anterior. La demarcació de Girona ha obtingut el percentatge d'aprovats més ampli, 95%, seguida de les de Tarragona i Lleida, amb un 93%, i Barcelona, amb un 92,8%. Francès torna a ser l'assignatura on més facilitats han trobat i Matemàtiques i Química les que més han complicat la seva travessia cap a la carrera desitjada. El conseller d'Universitats, Josep Huguet, ha subratllat l''elevat èxit' del nombre d'aprovats.

La darrera generació LOGSE, la llei estatal d'educació anterior a l'actual LOE, ha batut el seu rècord d'aprovats. En total són 2.000 estudiants més que l'any anterior els que han superat les Provés d'Accés a la Universitat (PAU), un fet anecdòtic que les universitats absorbiran sense cap dificultat, segons ha assegurat el conseller Huguet. Es tracta també de la generació que trepitjarà les facultats l'any que coincideix amb la implantació real de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES).

Aquests resultats indiquen també que només tres cinquenes parts dels estudiants que van iniciar segon de Batxillerat el setembre passat han acabat superant tots els obstacles acadèmics que els separaven de la universitat. La majoria de les dues cinquenes parts restants ha suspès el Batxillerat.

La nota mitjana d'accés a la universitat, és a dir, el promig ponderat que s'obté de la nota d'expedient dels dos cursos de Batxillerat i de la nota d'aquestes PAU, ha estat de 6,68. Es tracta d'una nota elevada que, presumiblement, provocarà també un augment de les notes de tall a les carreres universitàries. Els 2.200 alumnes que han suspès aquestes PAU, són un 7% dels que es van presentar, podran intentar-ho de nou aquest setembre.

Els estudiants han consultat majoritàriament els resultats a Internet. Estaven cridats a fer-ho a partir d'aquest dijous al matí. Els impacients que van decidir no esperar van descobrir ahir a la nit que ja estaven publicades. Demà divendres rebran als seus centres escolars la nota desglossada per assignatures.

Els gironins claven colzes pels exàmens finals

Per demarcacions, Girona ha estat la que ha registrat un percentatge més elevat d'aprovats i la millor nota mitjana, 6,28. Els estudiants lleidatans partien, però, amb la nota mitjana d'expedient més alta, un 7,13. Aquest fet ha provocat que la nota d'accés a la universitat més elevada s'hagi donat en aquesta darrera demarcació amb un 6,74. Els gironins obtenen de mitjana de la nota d'accés un 6,73.

163 alumnes de tot Catalunya han superat el nou en aquesta selectivitat, 23 d'ells amb més d'un 9'5. La nota més alta l'ha tret l'Alexandra Garcia amb un 9,82, estudiant del Col·legi Sagrat Cor de Barcelona.