Girona estendrà la figura de l'agent cívic a tots els barris de la ciutat

L'Ajuntament de Girona ha decidit estendre la presència dels agents cívics a tots els barris de la ciutat. A principis d'any el consistori va contractar i formar els cinc primers agents cívics per tal que vetllessin per la convivència i el civisme als carrers i places del barris més poblats i amb més activitat al carrer.

per ACN / Redacció , 23 de juny de 2009 a les 09:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juny de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

A partir del mes vinent, entraran a treballar cinc nous agents que rellevaran la primera fornada d'aquesta nova figura i la Policia Municipal en contractarà quatre més. En total, nou agents a tota la ciutat faran d'intermediaris amb els ciutadans. Durant els sis primers mesos, els agents han fet més de 6.000 actuacions.

La tinenta d'alcalde de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, Cristina Alsina, ha explicat que la meitat de les actuacions dels agents cívics han estat per avisos a l'ajuntament, normalment per temes de civisme, neteja i via pública, entre d'altres. L'agent cívic avisa l'àrea corresponent de què cal fer alguna actuació i així s'aconsegueix dur un control més exhaustiu de l'estat de la ciutat i les incidències que es poden detectar.

La resta d'intervencions han estat derivades a la policia de proximitat ja que els agents cívics no tenen competències més enllà de posar pau en primer moment i fer d'intermediari recordant quines són les normes de civisme i convivència a la ciutat.

 

Arxivat a:
Societat, agents cívics
Participació