Carod diu que la negociació del finançament s'ha de cenyir a un model

El vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira, ha afirmat aquest migdia que, en la negociació pel finançament, el què veritablement importa és aconseguir un 'model satisfactori més que una xifra que pot canviar any rere any'. Foto: Arxiu.

ACN / Redacció
19 de juny del 2009

El vicepresident ha afirmat que de moment les propostes de l'Estat no s'han acceptat perquè no es cenyeixen 'a la legalitat de l'Estatut' i ha confiat que el pacte serà satisfactori i comptarà amb el vist-i-plau de tots els partits que integren el Govern. 'Tenim el compromís de parlar conjuntament els tres partits del Govern, perquè som un únic govern i no tres de diferents', ha remarcat.

Carod ha insistit en què els esforços del Govern van en la direcció d'aconseguir un model de finançament que s'ajusti a la legalitat que marca l'Estatut. 'La xifra pot variar però el que ho condiciona tot i el futur de Catalunya és el model que s'estableixi', ha assenyalat el vicepresident. Segons ha afirmat, Carod només s'imagina un 'acord positiu'. 'No se'ns acut un model que estigui fora de la legalitat que marca l'Estatut', ha afirmat per preguntar-se després: 'S'imaginen que es pregunti al govern espanyol si farà passos il·legals en relació a l'aplicació de l'Estatut?', ha manifestat.

'L'Estatut no és un caprici dels catalans sinó que és una llei orgànica de l'Estat i acceptada per referèndum pels catalans', ha defensat el vicepresident que ha volgut també manifestar que els tres partits del Govern treballen en la línia per aconseguir un acord que satisfaci les tres forces polítiques. 'El Govern de la Generalitat és un sol Govern i no tres i, per això, hi ha el compromís de debatre conjuntament totes les propostes que arribin de Madrid', ha explicat.

Carod no ha explicat novetats sobre quan es podria desencallar la negociació.