Científics de tot l'Estat es reuneixen a Santa Susanna per frenar la destrucció de la biodiversitat

per ACN / Redacci, 10 de febrer de 2009 a les 18:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de febrer de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
El president del comitè organitzador del congrés, el científic del Centro d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB) Emili Casamayor, explica que l'objectiu és evitar que passi amb la biodiversitat el mateix que ha passat amb el canvi climàtic. 'No pot ser que d'aquí a 50 anys ens preguntem perquè ningú va prendre mesures', conclou.
 
Des d'aquest dimarts i fins divendres, a Santa Susanna s'escoltaran una quarantena de conferències relacionades amb la diversitat, la seva destrucció i les mesures més apropiades per frenar aquesta tendència. Aquest és el resum d'un programa molt atapeït que omple el segon congrés estatal de biodiversitat. La primera edició va tenir lloc a Segovia.
 
El científic del CEAB Emili Casamayor destaca la importància d'aquesta trobada perquè no passi amb la biodiversitat el mateix que actualment està passant amb el canvi climàtic. Segons Casamayor, cal treballar per trobar arguments científics que permetin als polítics actuar i canviar la tendència actual de destrucció de la biodiversitat. L'objectiu a gran escala és crear un acord a nivell internacional.
 
Casamayor ha explicat que l'actual model de desenvolupament i l'activitat humana està generant una important taxa de destrucció de biodiversitat essencial per a la conservació del planeta. 'És com si en una comunitat de veïns, el veí dels baixos tirés a terra la paret mestra. Està a casa seva i pot fer el que vulgui, però hi ha coses que no es poden tocar', argumenta.

 

Arxivat a:
Societat
Participació