Senyeres comarcals per tots els municipis de la Garrotxa

El Consell obsequia amb una senyera tots els ajuntaments garrotxins

La Garrotxa.info
31 d'agost del 2011
L'acte de lliurament de les senyeres.
L'acte de lliurament de les senyeres. | CCG
L'acte de lliurament de les senyeres. Foto: CCG

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha obsequiat amb una senyera tots els Ajuntaments de la comarca. En un acte que ha tingut lloc aquest dilluns 29 d’agost a la tarda a la sala de plens del Consell Comarcal de la Garrotxa, els alcaldes/esses i/o regidors/es han recollit un CD amb el Cant de la Senyera i la bandera catalana que hissaran en el seu municipi coincidint amb la propera commemoració de la Diada Nacional de Catalunya.

El proper dia 11 a les 11 és el nom amb el que s’ha volgut donar a conèixer aquesta iniciativa, que substitueix l’ofrena floral que el Consell Comarcal de la Garrotxa organitzava cada Onze de Setembre al Passeig de Barcelona d’Olot des de l’any 1992. Aquest és el canvi que el Consell i Òmnium Garrotxa han introduït als actes de commemoració de l’Onze de Setembre per donar-hi un nou impuls. Cada Ajuntament ha escollit un espai del seu municipi per hissar la senyera el proper 11 de Setembre i deixar-li de forma permanent durant tot l’any.

L’hissada simultània de senyeres tindrà lloc el proper 11 de Setembre a les 11 del matí en un acte que bona part dels Ajuntaments han aprofitat per complementar amb lectures de manifestos, ballades de sardanes, ball de gegants o actuacions musicals. En el cas d’Olot, la commemoració arribarà un dia abans. Coincidint amb la baixada de torxes des del volca Montsacopa que Òmnium Garrotxa organitza per quart any consecutiu el proper dissabte 10 de setembre a les 22h, l’alcalde d’Olot i el president del Consell Comarcal de la Garrotxa hissaran la senyera després de les actuacions musicals i abans de començar la marxa que conduirà els assistents (l’any passat van ser 2.000 persones) fins la Plaça Major d’Olot.


UBICACIÓ DE LES SENYERES D’AQUEST PROPER ONZE DE SETEMBRE A LA GARROTXA:

ARGELAGUER. Barri del Pont
RIUDAURA. Ajuntament
BESALÚ. Ajuntament
SALES DE LLIERCA. Plaça de l’Església
BEUDA. Ajuntament
ST ANIOL DE FINESTRES. Santa Maria Finestres
CASTELLFOLLIT. Plaça Catalunya
SANT FELIU DE PALLEROLS. Antiga Estació
LES PLANES D’HOSTOLES. Les Encies
SANT FERRIOL. Santuari Sant Ferriol
LES PRESES. Ajuntament
SANT JAUME DE LLIERCA. Davant Ajuntament
MAIÀ DE MONTCAL. Entrada poble
SANT JOAN LES FONTS. Estada Juvinyà
MIERES. Ajuntament
SANTA PAU. Sota estàtua Almogàver
MONTAGUT I OIX. Davant casal cultural
TORTELLÀ. Entrada al poble
OLOT. Volcà Montsacopa
VALL D’EN BAS. Puig de Sant Antoni
VALL DE BIANYA. Ajuntament


Espona: "Treballem de forma conjunta"

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, ha agraït als alcaldes i regidors “la bona predisposició que els Ajuntaments heu demostrat en la iniciativa que impulsem des del Consell Comarcal amb Òmnium i que ens demostra que a la Garrotxa sabem treballar contínuament de forma conjunta”. I és que tots els Ajuntaments s’han sumat aquest projecte que converteix la Garrotxa en la primera comarca de tot Catalunya en tenir senyeres a tots els municipis.

El president d’Òmnium Garrotxa, Jordi Ferrer, ha destacat “la implicació dels Ajuntaments garrotxins en fer-se seva la Diada Nacional de Catalunya”. Segons Ferrer, “quan hem explicat als responsables d’Omnium a Catalunya el que fem a la Garrotxa els ha semblat una idea extraordinària que, en els propers anys, intentaran implantar a altres comarques catalanes”.

A més de l’hissada de la senyera, un any més, coincidint amb l’Onze de Setembre, el Consell Comarcal de la Garrotxa organitza la conferència institucional que aquest any anirà a càrrec del periodista i productor de televisió, Toni Soler. De la gran aliança al gran engany (1711-1713). El “cas dels catalans” a les cancelleries europees serà el títol de la xerrada, que  començarà el proper diumenge 11 de setembre a la una del migdia al Casal Marià d’Olot.