Fer click a la natura té premi

24a edició del Concurs de Fotografia Naturalista obre les inscripcions

per La Garrotxa.info , 30 d'agost de 2011 a les 23:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'agost de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Associació de Naturalistes de Girona i l'Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona obren la 24a edició del Concurs de Fotografia Naturalista, un certamen consolidat la seva gamma. Les inscripcions es faran entre l'1 de setembre i el 31 d'octubre a través del portal www.naturalistesgirona.org/fotografia, on també hi ha les darreres notícies sobre el concurs, se'n poden consultar les bases i veure les fotografies guanyadores d'edicions anteriors.

La digitalització del Concurs, en l'edició del 2009, va permetre fer un salt quantitatiu en el nombre de participants i de fotografies rebudes, passant de 188 fotografies el 2008 a 1.374 imatges el 2009. Tot i aquest augment de participació, l'objectiu principal del concurs es manté al llarg de les seves edicions, i és el de crear una finestra oberta al món natural per tal de que ens mostri tota la seva bellesa i fragilitat. Que la gent pugui valorar i estimar el seu entorn més immediat i, alhora, els espais més allunyats de la terra per poder-los preservar.

El Concurs té quatre categories: General, Foto denúncia, Aigua, natura i Costa Brava i Socis Naturalistes. Cal recordar que les fotografies de la categoria Soci Naturalistes (per a socis de l'ANG i de l'Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona) han de ser preses en algun indret dels Països Catalans, i no només les comarques gironines com en altres edicions. Precisament aquesta darrera categoria és la que els organitzadors volen potenciar, ja que normalment és la que té la participació més baixa.
L'únic canvi en les bases és que les fotografies participants hauran de tenir un format d'un mínim de 2000 píxels pel costat més llarg a 72 pp.
El Concurs de Fotografia Naturalista està organitzat per l'Associació de Naturalistes de Girona i l'Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona, amb el suport del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, l'Obra Social "la Caixa", la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Girona i el Consorci de la Costa Brava. Compta amb la col·laboració d'AEFONA, la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura, Galeria 35, Picapedrers i Marbristes Balliu, el Centre Cultural La Mercè i el portal www.fotonatura.org.

El calendari del 24è Concurs de Fotografia Naturalista

De l'1 de setembre al 31 d'octubre de 2011. Inscripcions de les fotografies

Termini per presentar les fotografies a través del portal www.naturalistesgirona.org/fotografia


16 de desembre de 2011. Lliurament de premis del 24è Concurs

En un acte al Centre Cultural La Mercè de Girona


Del 16 de desembre de 2011 al 22 de gener de 2012. Exposició de les fotografies premiades

Centre Cultural La Mercè, Pujada de la Mercè, 12, de Girona

Horari:

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 16 a 21 h

Dissabte de 10 a 14 h

Diumenges tancat

Del 24 de desembre al 8 de gener tancat per vacances de Nadal


Associació de Naturalistes de Girona

www.naturalistesgirona.org/fotografia

 

Participació