Ésdansa tanca amb rècord de públic

9.500 espectadors gaudeixen del Festival de les Preses, la xifra més alta de la història del certamen

La Garrotxa.info
29 d'agost del 2011
Una imatge de l'actuació d'aquest diumenge.
Una imatge de l'actuació d'aquest diumenge. | Ésdansa
Una imatge de l'actuació d'aquest diumenge. Foto: Ésdansa

L'Ésdansa del 2011 s'ha acabat aquest diumenge amb les actuacions del Dansajove. En les 17 activitats programades durant els últims sis dies hi han assistit unes 9.500 persones, una xifra a la qual el festival no havia arribat mai. L'increment s'ha registrat principalment en les activitats de la Carpa Ésdansa i en l'espectacle del divendres consistent en la presentació d'una producció pròpia (aquest any, Comte Arnau).

Ha estat el tercer any consecutiu en què s'han superat els 9.000 assistents, cosa que fa pensar als organitzadors que aquest nombre s'ha consolidat plenament. A la recta final del festival, el president del Cercle Marboleny i director d'Ésdansa, Jordi Fosas, ha mostrat la seva satisfacció per com s'ha desenvolupat. N'ha destacat el bon resultat del canvi d'ubicació de la Carpa Ésdansa i de l'ampliació de les activitats que s'hi fan, així com de l'aposta per a propostes en què el públic no és només un espectador, sinó que balla amb les companyies, com passa a la Nit Ésdansa. “I quant la qualitat artística -ha afegit Fosas- s'ha mantingut el bon nivell que caracteritza el nostre programa”.

Segons el seu parer, s'han assolit plenament els objectius que Marboleny s'havia marcat per al quatrienni 2008-2011 de fomentar la creació (cada any s'ha estrenat un muntatge produït o coproduït pel festival) i acostar la dansa d'arrel tradicional a nous públics (amb el Petit Ésdansa, per exemple). De cara a l'any que ve, en què Ésdansa complirà trenta anys, Fosas ha avançat que s'insistirà en la línia de potenciar que el públic tingui un paper actiu.