Lídia Pujol se suma al «Comte Arnau» de l'Esbart Marboleny

L'espectacle es veurà a l'Ésdansa de les Preses

ElRipollès.info
18 d'agost del 2011
Comte Arnau de l'Esbart Marboleny.
Comte Arnau de l'Esbart Marboleny. | Lurdes López
L'Esbart Marboleny va estrenar amb èxit el "Comte Arnau". Foto: Lurdes López

L'Esbart Marboleny de les Preses presentarà el proper 26 d'agost a l’Ésdansa de les Preses el muntatge Comte Arnau produït pel festival garrotxi i Terra de Comtes i Abats. Després d’una estrena prèvia a Sant Joan de les Abadesses, en el marc del Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau, en aquesta ocasió la representació comptarà amb l'actuació en directe de la cantant Lídia Pujol.

Comte Arnau és una creació de dansa catalana d’arrel tradicional de l’Esbart Marboleny en coproducció amb Terra de Comtes enforma de ballet argumental. Parteix dels tres poemes de Joan Maragall (1860-1911) dedicats al Comte Arnau: “El Comte Arnau”, Visions & Cants (1900); "Ànima", Enllà (1906) i “La fi del Comte Arnau”, Seqüències (1911).

Lídia Pujol es considera una de les veus més importants de Catalunya de les últimes dècades. Ha publicat dos discs -Laie i Els amants de Lilith- i ha col·laborat amb artistes de la talla de Jackson Browne, Lluís Llach o Mayte Martín. Creativa inquieta i polifacètica, s'ha mogut tant en la música tradicional com en el flamenc, el jazz o el rock. A Comte Arnau la cantant barcelonina ofereix "Cançó descantada", una versió de la cançó tradicional inspirada en el Comte Arnau amb lletra de Miquel Pujadó.

Els nuvis. Foto: Lurdes López

L'espectacle de l'Esbart Marboleny va omplir el claustre del monestir de Sant Joan. Foto: Xevi Mas