Dues detencions mensuals per violència de gènere a la Garrotxa

Durant el 2010, Interior en va comptabilitzar 24 a la comarca

Quico Sallés
11 d'agost del 2011
Un agent dels Mossos d'Esquadra recull mostres de la bassa de sang.
Un agent dels Mossos d'Esquadra recull mostres de la bassa de sang. | Maria López
Un agent dels Mossos d'Esquadra recull mostres d'una bassa de sang després d'un crim de violència de gènere. Foto: Maria López

Les detencions per violència domèstica a la comarca s'han reduït durant el 2010 respecte el 2009. Així es desprèn de l'estadística del departament d'Interior a la que ha tingut accés La Garrotxa.info.

Segons la conselleria que dirigeix Felip Puig, durant el 2009, es van practicar 38 detencions per violència de gènere i el 2010 va tancar amb 24 ( a tot Catalunya les detencions van ser de 7.270 en tot l'any). Una xifra però inferior a la comptabilitzada el 2008 que va ser de 35. Així mateix, segons es desprèn del mateix estudi la mitjana diària de detencions a la comarca és de 0,07, unes dues  detencions al mes. Una dada molt per sobre de la mitjana catalana que és de 139 a la setmana.

Amb aquestes xifres Interior ha preparat una ofensiva articulada a través del Pla de seguretat i atenció a les víctimes de violència masclista i domèstica i amb la creació de la Unitat de Suport a l'atenció a la víctima amb una atenció preferent a les dones, els nens i la gent gran.