Olot forma agents turístics

Q.S./Redacció
11 d'agost del 2011
Façana esgésia de Sant Esteve d'Olot
Façana esgésia de Sant Esteve d'Olot | Adrià Costa
Façana església de Sant Esteve d'Olot Foto: Adrià Costa

El passat mes de juliol els alumnes del programa “Agents Turístics del Territori” van començar les seves pràctiques a l’Oficina de Turisme d’Olot i diverses oficines de la comarca, amb una valoració general molt positiva.

Aquest projecte formatiu, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu té com objectiu oferir una formació professionalitzada en l’àmbit del turisme a persones en situació d’atur majors de 25 anys durant un any.

Els vuit participants d’aquest programa combinen l’ensenyament més teòric, que venen realitzant des del passat 30 de desembre de 2010, amb la formació pràctica a diverses oficines de turisme de la comarca durant tot l’estiu. Amb aquesta formació pràctica aquests alumnes poden conèixer de primera mà quines són les demandes dels visitants que trien la Garrotxa com a destinació de vacances. El curs, que finalitza el proper mes de desembre, es completa amb la col.laboració dels participants en la diagnosi i creació de nous projectes turístics en els que l’Àrea de Turisme d’Olot ja hi està treballant. En definitiva, la finalitat del programa és aconseguir potenciar l’emprenedoria en l’àmbit del turisme, apostant pel seu creixement com a motor de l’economia al nostre territori.

A més d’aquestes accions, l’aposta de futur de l’Ajuntament d’Olot per a la formació turística continua. Dues alumnes, de l’IES Garrotxa i de l’IES Montsacopa van finalitzar el passat 31 de juliol amb èxit la seva estada a l’Oficina de Turisme d’Olot. En el marc dels convenis de col.laboració en la formació pràctica en centres de treball impulsats pel Departament d’Educació de la Generalitat, aquestes dues alumnes han tingut l’oportunitat de conèixer el funcionament d’un centre d’atenció als visitants, una experiència útil per orientar la seva futura carrera professional.
Arxivat a