SI denuncia que CiU impedeix prendre el càrrec a la seva regidora de la Vall d'en Bas

L'alcalde denuncia la "fórmula del jurament" de la regidora

Quico Sallés/Barcelona
22 de juny del 2011
Trifulga en terra de remences. Segons assegura Solidaritat Catalana per la Independència, l'alcalde de la Vall d'en Bas, Miquel Calm, va denunciar la fórmula de jurament del càrrec a la Junta Electoral d'Olot per impedir que Laura Pujol prengués possessió del càrrec.

A través d'un comunicat, SI denuncia que  CiU, que compta amb 8 regidors va denunciar la electa de SI - que es va presentar a les eleccions en coalició amb ERC- a la Junta Electoral d'Olot per considerar que la fórmula de jurament del càrrec expressada el passat 11 de juny per la regidora independentista no s'ajustava a Dret.

Laura Pujol va fer servir la mateixa fórmula que els diputats de Solidaritat al Parlament de Catalunya i els 50 de regidors electes de la formació que diu “Prometo, per imperatiu legal, respectar la Constitució del Regne d'Espanya i l'Estatut d'autonomia de Catalunya, amb l'objectiu de derogar-los per la Constitució de l'Estat independent de la Nació catalana”.

L'alcalde de CiU de La Vall d'en Bas ha convocat un ple per a aquest vespre en el qual Laura Pujol pot jurar el càrrec usant la fórmula que determina la Llei. Per la seva banda, Laura Pujol ha constatat “amb absoluta perplexitat” que “des de CiU es mantingui aquesta actitud” i ha afirmat que “avui tornaré a fer servir la mateixa fórmula que ha servit pels nostres diputats al Parlament de Catalunya i també per la cinquantena de regidors que tenim arreu de Catalunya”. “Fins i tot el nostre regidor a Cassà de la Selva, Marc Mascort, va posar una estelada damunt la taula en el moment de fer el jurament” ha afirmat.