Els sindicats francesos ataquen la carn catalana

La Federació Catalana d'Indústries de la Carn denuncia pallisses als camioners i sabotatge de les mercaderies

Redacció
25 de març del 2011
Treballador d'una industria càrnia Foto: Adrià Costa

Preocupació i fantasmes del passat. La Federació Catalana d'Indústries de la Carn denuncia l'atac sistemàtic a camions per part dels sindicats francesos. Atacs que ja van ser denunciats el passat 8 de març a través d'un comunicat que va difondre la mateixa organització empresarial. Però els darrers dies la tensió ha pujat i ara demana l'empara del govern central perquè els garanteixi la lliure circulació de mercaderies per Europa.

Josep Collado, el secretari general de la FECIC, explicava aquest dimarts a Catalunya Ràdio que els assalts als camions són persistents des del mes de novembre passat: "Des del mes de novembre estem tenint incidents. La setmana passada van apallissar un camioner i van mullar amb gasoil la càrrega de vint tones de pernils que anaven a França. Estan fent accions coercitives contra la distribució francesa i els fabricants de productes de França perquè no ens comprin carn a nosaltres, i nosaltres estem insistint molt a les autoritats espanyoles perquè ens defensin el lliure comerç amb aquell país."

De moment, segons afirma l'organització a hores d'ara, la FECIC no ha rebut cap resposta del govern espanyol. La situació és preocupant perquè segons els números de la FECIC, les amenaces dels sindicats francesos a la seva indústria han fet baixar un 40 per cent les exportacions de Catalunya a França. El problema s'agreuja si es té present que els camions que transporten la carn a Alemanya - un altre mercat vital pel sector- han de passar per França.