Obren les comportes de Sau i Susqueda

La Generalitat alerta del risc als guals i les vores del curs del Ter

Redacció
15 de març del 2011

L'Agència Catalana de l'Aigua ha informat aquest vespre que ha decidit obrir les comportes dels embassaments de Sau (Osona) i Susqueda (La Selva) degut a l'impressionant cabal d'aigfua que hi està aportant el riu Ter i que els està posant al límit de la seva capacitat. Aquesta obertura podria ser executada d'un noment a l'altre.

L’aigua desembassada, juntament amb la pluja caiguda les darreres hores, podria implicar incidències en alguns punts de les comarques d’aquestes conques fluvials.
 Per aquest motiu s’ha avisat als ajuntaments de la zona per tal de què senyalitzin els guals i passos a nivell. També es recomana evitar els accessos a la llera, punts baixos, guals i creuaments de riu a nivell.
 
D’altra banda, l’ACA ha informat que caldria tallar les carreteres locals C-252 entre Peralada i Vilabertran; i la GIV-5041 entre Pont de Molins i Boadella per risc d’inundacions a causa de la crescuda del riu.
 
A Olot (La Garrotxa), la Policia Local ha informat que el riu Fluvià s’ha desbordat en tres punts: el Pont de Mores, la Ronda Fluvià i el Passeig de Sant Roc, però la crescuda no ha provocat cap incidència important.