La Policia Municipal alerta de «l'estafa de les jaquetes»

Les víctimes són gent gran

Redacció
14 de febrer del 2011
La Policia Municipal d'Olot ha alertat d'una nova modalitat d'estafa, denominada de les jaquetes, que s'està produint a la ciutat.

Consisteix en un o dos homes que circulen amb un Peugeot de color gris. En veure una parella d'avis, aturen el vehicle i un dels homes surt a saludar a un dels avis de manera molt efusiva. Aquest home, que és l'estafador, va ben vestit, té uns 55 anys d'edat, amb cara rodona i grassonet.

L'avi, contrariat perquè no reconeix a l'home que el saluda, li demana qui és. El primer li comenta que havien treballat junts i que potser s'ha engreixat una mica, però que està molt content de tornar-lo a veure.

L'avi, amb facilitat li acaba explicant el lloc on havia estat treballat abans de jubilar-se i l'home ràpidament reconeix com a propi aquest lloc de treball esmentat.

Una vegada s'ha guanyat la seva confiança, li diu que li té tant apreci i guarda tan bon record, que li vol regalar unes jaquetes de pell que té i que ara es dedica a vendre. Quan l'avui li mostra la seva gratitud davant d'un regal tant esplèndid, l'home li comenta que el que sí que hauria de pagar-li són els 600 euros de l'IVA. L'avi es pensa que tot i així, encara ha fet un bon negoci. Pel cas que dubtés, l'home encara li regala uns anells d'or que també té.

La realitat és que els anells són quincalla i les jaquetes de mala qualitat. Per aquest mètode s'han instruït diligències adreçades al jutjat d'Olot, reflectint-se la identitat del presumpte autor de l'estafa, ja que segons sembla, ha realitzat d'altres fets similars en diversos municipis de les  comarques gironines.
Arxivat a