Olot és el primer municipi del país en adherir-se a la Xarxa Europa del Paisatge

Està formada per 36 administracions de set estats europeus sota l'empara del Consell d'Europa

Redacció
22 de gener del 2011
En la Junta de Govern Local del dimecres dia 20 es va acordar l’adhesió de la ciutat d’Olot a la Xarxa Europea del Paisatge, nascuda el 2006 a Estrasburg sota l’impuls del Consell d’Europa.

Els seus objectius principals són els de difondre i aprofundir en el coneixement i la implementació del Conveni, recolzar els membres de la xarxa en el desenvolupament de les seves competències en relació al paisatge i cooperar i col·laborar a escala europea entre els mateixos membres però també amb d’altres institucions i entitats que s’ocupen del paisatge arreu d’Europa (Consell d’Europa, Congrés de Poders Locals i Regionals, altres xarxes europees, universitats i empresa privada, ONG i societat civil, etc.).

Les seves activitats són: impulsar la organització de seminaris, conferències i tota mena d’actes i projectes per a l’intercanvi d’informació, experiències, bones pràctiques i coneixements. Impulsa també la recerca de projectes amb finançament europeu en els que puguin participar els membres, projectes entorn d’elements d’interès comú sempre relacionats amb el paisatge i sota les premisses del Conveni Europeu del Paisatge.

A més, impulsa publicacions de diferent tipus i recolza els membres (ajuntaments, províncies, governs regionals) en projectes pilot per a la implementació del Conveni en el seu territori i a partir de les seves competències.

Actualment, la Xarxa està formada per 36 membres de 7 països europeus: Itàlia, l'Estat espanyol, França, Suècia, Bèlgica, Rumania i Eslovàquia, i Olot és el primer ajuntament del país que en formarà part.

La voluntat de l’Ajuntament és participar activament en tot allò que fa referència al paisatge, per reforçar la posició d’Olot com a referència a tot el país sobre aquest tema. En són exemples la seva participació en l’Observatori del Paisatge de Catalunya, amb seu a Olot, i el futur Museu del Paisatge.
Arxivat a