Olot i les Preses donen llum verd a la cooperativa de productes ecològics

Es tracta d’un projecte d’inserció social adreçat a la comercialització d’hortalisses, herbes medicinals i remeieres. També hi participen el Moianès i Osona

ACN
12 de gener del 2011
Moment de la signatura del conveni.
Moment de la signatura del conveni. | Laura Busquets / ACN
Moment de la signatura del conveni. Foto: Laura Busquets / ACN

Aquest dimarts es va fer a l’auditori Roca del Museu Industrial del Ter de Manlleu la signatura del conveni del Projecte Innovadors “Estratègies d’Inserció en Xarxa”, un dels 32 projectes aprovats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en tot el territori català dins de la convocatòria Projectes Innovadors, on es van presentar més de 180 projectes.

Aquest és un projecte conjunt entre l’Ajuntament de Manlleu, el Consorci per a la Promoció dels Municipis del Moianès, el Consorci per a la Promoció dels Municipis del Lluçanès, l’Ajuntament de Les Preses i l’Institut Municipal de Promoció d’Olot.

En l’acte s’han presentat les accions planificades de cadascun dels territoris participants al projecte, que compta amb un pressupost de 417.936,43 euros, amb un import subvencionat de 295.555,50 euros.

Una de les accions previstes és el disseny i l’impuls d’una empresa cooperativa d’inserció social interterritorial que es dedicarà a la producció i comercialització de productes ecològics d’horta, herbes medicinals i remeieres. La previsió és donar ocupació a 20 persones i tenir 8-10 hectàrees de conreu intensiu, al Lluçanès i a Manlleu.

L’objectiu de l’empresa serà comercialitzar cistelles ecològiques i concretar acords de venda de producte amb col·lectius com les escoles amb menjador propi, restaurants... però juntament amb el producte s’oferiran un conjunt d’activitats educatives i sensibilitzadores sobre el producte ecològic.

També es farà el disseny del pla d’activitats de sensibilització i foment del consum del producte ecològic i artesà a les escoles i altres col•lectius i elaborar diferents materials i eines digitals.

Una altra de les accions és la segmentació dels aturats i l’elaboració d’un cens d’oficis artesans amb potencial de creixement a cada territori, i un cop fet això és farà un programa de qualificació i suport per la recuperació d’aquests oficis tradicionals de cada territori i la creació de nous llocs de treball. Es preveu formar 200 persones, fer 1.590 hores de formació, 30 projectes empresarials, consolidar 50 llocs de treball, crear 30 nous llocs de treball i 400 hores d’acompanyament projectes empresarials.

Van participar a l'acteel regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu, David Bosch; el president del Consorci del Moianès, Josep Montràs; la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olot i presidenta de l’Institut Municipal de Promoció de la Ciutat d’Olot, Fina Soler; el president del Consorci del Lluçanès, Josep Maria Masramon; i el director del Consorci de Promoció Econòmica de Les Preses i de la Garrotxa, Xavier Garcia.

Dossier de premsa del projecte (PDF)

Notícies publicades

Arxivat a