La Criatura Verda presenta el seu primer disc a Olot

Redacció
29 de desembre del 2011
Els components de La Criatura Verda.
Els components de La Criatura Verda. | Santi Plana
Aquest dijous, a les 9 del vespre, el grup garrotxí de música tradicional catalana La criatura verda presenta al Teatre Principal el seu disc De més verdes en maduren. La criatura verda és un dels noms que té l'instrument de vent també conegut com sac de gemecs.

Amb el pas dels anys, La criatura verda ha esdevingut un grup garrotxí de referència. Són els seus fundadors en "Panxito" i en Perepau, veïns d'Argelaguer i veterans companys d'escenari en formacions com Clau de Lluna, Atzawara i Sa Cobla. També són professors a l'AMTP. La Laura Plasencia i l'Albert Dondarza són els altres membres avui consolidats en la formació de quartet. Tots dos són d'Olot mateix i canten, toquen el violí, la guitarra, els instruments de pua i les percussions. Han format part de Banshee i diferents companyies de música, teatre i dansa professional.

De més verdes en maduren
Les cançons més atàviques esdevenen les més actuals. En aquest concert es desgranen amb tota cura balades inèdites, tocates de muntanya, antigues contradanses. Se n’encarrega de la feina un quartet de multiinstrumentistes que fan seguir la tendror i la maduresa amb la més relaxada naturalitat. Res no pot substituir l’acte natural de fer música i compartir el moment amb l’audiència. La bona química entre els intèrprets genera una màgia que s’ha de viure, i cap document audiovisual o enregistrament sonor no ho pot captar. Malgrat tot La Criatura Verda, creient que ha arribat el bon moment, finalment ha decidit produir una obra física, material, que conté com a element principal l’enregistrament sonor d’aquest repertori de concert que hem volgut anomenar així: De més verdes en maduren. L’enregistrament es va fer a la primavera de 2010 a l’estudi Sibèlius de Can Pardaler a Taradell, de mà d’en David Rosell.
Arxivat a