L'Ajuntament d'Olot rebutja radicalment els quatre crims

Xavier Pi
15 de desembre del 2010
Els regidors d'Olot, aixecats durant el minut de silenci del ple extraordinàri.
Els regidors d'Olot, aixecats durant el minut de silenci del ple extraordinàri. | Joan Guirado
Els regidors d'Olot, aixecats durant el minut de silenci del ple extraordinàri. Foto: Joan Guirado

El ple extraordinari convocat per les dues de la tarda ha servit per expressar el rebuig de tot Olot als quatre crims d'aquest matí. L'alcalde, Lluís Sacrest, ha obert la sessió lamentant els fets, que han comportat que la vida de la ciutat rebés 'una forta sotragada'. 'El cor de molts ciutadans s'ha aturat un moment en tenir notícia que una persona havia assassinat quatre conciutadans nostres', ha declarat l'alcalde.

Lluís Sacrest ha dit que els crims comesos pel veí de Sant Esteve d'en Bas han deixat Olot 'totalment consternada'. Una ciutat on -segons ha puntualitzat- 'molta gent es coneix' i on els assassinats han tocat 'milers de persones que estimaven, compartien moments, coneixien o saludaven' algunes de les quatre víctimes. 

'Que feble i fràgil és la societat on vivim, quan està indefensa de situacions i de desequilibris que porten a situacions tan tristes i lamentables com la que ens ha reunit d'urgència', ha declarat l'alcalde. Després de les paraules de l'alcalde, tots els regidors han guardat un minut de silenci i la secretària municipal ha llegit una manifestació de condol consensuada entre els grups polítics municipals.

L'escrit manifesta 'el suport incondicional' de l'Ajuntament i el condol institucional a les famílies dels dos constructors i els dos treballadors de l'entitat d'estalvis morts a trets. El text continua recollint 'el rebuig més radical' de tot el plenari municipal pels fets ocorreguts, 'que no poden tenir cap mena de justificació'.

El manifest decreta a continuació tres dies de dol oficial (des d'avui dimecres fins divendres), durant els quals la bandera d'Olot onejarà a mig pal a l'exterior del consistori i se suspendran tots els actes de caire oficial. Finalment, convoca tots els ciutadans a manifestar públicament el rebuig als quatre assassinats aturant la seva activitat a les dotze del migdia, i mantenint dos minuts de silenci al carrer o davant l'Ajuntament.

El ple extraordinari, que ha comptat amb la presència de tots els grups municipals excepte PxC, ha aprovat l'escrit per unanimitat. Tant l'alcalde com els dinou regidors restants (del PSC, ERC, CiU, ICV i el PP) han volgut, d'aquesta manera, solidaritzar-se amb les famílies de les víctimes i mostrar el seu rebuig als assassinats.

Atendre les famílies

Després del ple, l'alcalde ha mantingut una trobada amb els mitjans de comunicació on ha explicat que, tan bon punt s'han assabentat dels fets, una de les prioritats del consistori ha estat atendre les famílies. 'La nostra preocupació és atendre els familiars i oferir-los tot el suport que necessitin', ha declarat Lluís Sacrest.

L'alcalde d'Olot no ha volgut passar per alt, però, que a hores d'ara el gran interrogant que queda per respondre és què ha empès el paleta a prémer el gatell per cometre els crims. 'Tots tenim el gran interrogant que és el per què, i esperem que el procés sumarial que s'obrirà ara hi doni resposta', ha declarat l'alcalde. I ha opinat, per concloure: 'Segur que les causes provenen d'una situació de desequilibri, perquè sinó, no s'entén'.
Arxivat a