La Caritat no dóna credibilitat a les paraules de Joan Vila

Joan Guirado
01 de desembre del 2010
Sala i Canyada, durant la roda de premsa davant un grapat de periodistes. Foto: LaGarrotxa.info

Davant una quarantena de periodistes, que han fet petita una sala de poc menys de 15 metres quadrats, el gerent de La Caritat, Joan Sala, ha assegurat que "no podem donar credibilitat a Joan Vila per què ha anat variant la declaració". Sala ha fet aquestes declaracions acompanyat de l'advocat Joan Canyada. La seva intervenció ha començat llegint un comunicat amb set punts, on consideren "molt trist que el bon esperit de l'entitat, i l'esforç, el treball i la dedicació de tanta i tanta gent, durant tants anys, quedi malmesa per l'actuació menyspreable d'una sola persona, és un fet molt trist". Expliquen que el desig de la residència "seria poder exercir l'acusació contra el responsable d'haver fet mal al nostre bé més preuat, els nostres residents, però la legalitat i la responsabilitat, ens obliga a assumir la situació processal de responsables civils". En aquest sentit, Sala ha assegurat que la direcció "no eludirà les responsabilitats que es puguin derivar de l'actuació de l'imputat, i que així siguin determinades per l'autoritat competent".

Respecte la declaració d'ahir de Joan Vila, en que va dir que prenia tranquil·litzants com el RedBull, l'alcohol o pastilles per què treballava quinze hores seguides, Sala ha dit que "ell treballava en caps de setmana, i la resta de persones ho fem de dilluns a divendres". El màxim responsable del centre assistencial també ha explicat que "és difícil que la persona que treballa en un centre així no tingui accés a les medicines". En aquesta línia, Sala ha considerat que "si un auxiliar no pot donar medicaments ens hauríem de començar a plantejar coses".

Replantejar els protocols és, el que precisament, estudiarà a partir d'ara la direcció del centre.El gerent de la residència també ha volgut agrair la professionalitat dels professionals i facultatius del centre, "que està assumint de forma exemplar tota la pressió que un cas com aquest comporta". Joan Sala també ha donat tot el seu suport a l'equip de metges, deixant-los lliures de cap responsabilitat. Pel que fa el certificat de defuncions, Sala ha assegurat que "estan molt capacitats per emetre'ls" i que "tots els cossos s'han examinat per diferents metges".

L'advocat de La Caritat, Joan Canyada, ha explicat per la seva banda que la institució té contractada una assegurança de responsabilitat civil que ha de respondre en aquests casos. Canyada espera "que sigui suficient" i que si no ho és, buscaran alternatives.
Arxivat a