Fans d'una època

Redacció
23 de novembre del 2010
Tots els premiats, amb membres de FANS, a dalt l'escenari.
Tots els premiats, amb membres de FANS, a dalt l'escenari. | Flash Olot
La Deu es va omplir de gent per participar a la gala d'enguany. Foto: Flash Olot

Un any més, l’associació Fent Amics Nostàlgics dels Seixanta, FANS va tancar la temporada amb la Gala anual, un sopar amb socis i simpatitzants on s'aprofita l’avinentesa per fer entrega de les distincions de l’entitat i un homenatge a grups musicals i artistes emblemàtics de la dècada prodigiosa.

Més de tres-centes persones eren aquest dissabte a la nit al restaurant La Deu per gaudir de la gran festa de FANS, que aquest any s'unia a la celebració d' Els meus cinquanta anys de Mustang, amb Santi Carulla, la veu d’aquest emblemàtic grup dels seixanta.

Les distincions d'enguany foren per Josep M. Canals, activista cultural de la ciutat, qui fou un dels promotors del desaparegut Cercle Musical, situat en un local de la Societat Recreativa Industria i Comercio de la nostra ciutat, i on els joves de finals de la dècada dels cinquanta podien escoltar col·leccions de música amb vinils de tots els estils; més endavant, el 1965, fou el motor dels Concerts de Música Moderna , un concurs musical on es donaven a conèixer grups musicals de tot el país, amb un gran èxit de públic: les matinals dels diumenges.
La segona distinció va ser per Paquita Granados, locutora de Ràdio Olot, Ràdio Miramar i RNE als anys seixanta. Els seus programes radiofònics oferien a les ones les novetats musicals del moment.
També es va atorgar una distinció a la Associació MAG (Motor Antic Garrotxa) per la seva col·laboració i treball conjunt amb FANS durant la darrera Botifarra Power.

Finalment, la distinció especial fou per la cantant Lita Torelló , artista precoç, famosa als anys seixanta, que va deixar la seva carrera l'any 1967 per formar una família. Durant aquest temps va enregistrar més de 100 temes amb EP’s (discos de vinil amb 4 cançons cadascun) que varen ser un referent per les Chicas ye ye que vingueren tot seguit.
L’homenatge a Santi Carulla va ser la novetat de la nit: ell té el privilegi d'haver rebut la primera de les distincions de FANS l'any 2003, i d'haver estat nomenat soci d’honor de l’entitat. Coincidint amb el desè aniversari que es celebrarà l’any vinent, l’associació ha estrenat una altra distinció especial, una F de FANS, l’inicial que esdevindrà el nou símbol de l’associació, i de la qual el primer original va entregar-se a Santi Carulla amb motiu del seus cinquanta anys de veu cantant dels Mustang .
Tancà l’acte protocol·lari el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, que des de sempre ha estat al costat de l'entitat.
 
Tot seguit el grup Els Volcànics iniciaren la sessió de ball amb la força que els caracteritza i les seves millors interpretacions fent aixecar a tothom a ballar.
El fi de festa fou per a Santi Carulla, el qual, acompanyat per excel·lents músics, oferí un extens repàs de tots els èxits dels Mustang al llarg de la seva extensa vida musical. La sorpresa va ser quan, a petició del nombrós públic, Lita Torelló sortí a l'escenari per interpretar alguna cançó de les seves. Ella ja va reconèixer en el seu parlament anterior que ara ja no cantava ni a la dutxa ; tot i això, però, amb una gran professionalitat, va sortir a l'escenari interpretant amb en Santi Carulla el Chao Chao, de Petula Clark, per acabar amb unes estrofes del Cae la Nieve , de Salvatore Adamo, a capel·la, un fet inèdit i entranyable que tot el públic agraí amb una forta ovació.

Durant la festa, el director del Palau Sant Jordi de Barcelona, Gabriel Pérez, presentà el disc “Cuatro Canciones”, un Cd del cantant Leslie (Los Sírex), del qual FANS també n’és productor, i del que tots els beneficis van destinats a l'ONG Carumanda.
Finalment, i com és ja tradicional a la gala de FANS, s’entregà la revista n. 10 de l’associació on es recull tota l'extensa l’activitat portada a terme en el transcurs d’aquest any 2010.
Arxivat a