Les autòpsies deixen entreveure signes de criminalitat en algun dels cossos desenterrats el dilluns

Redacció
23 de novembre del 2010
Joan V.D., el zelador de Castellfollit de la Roca detingut per la mort d'ancians a la residència La Caritat d'Olot, va jurar i perjurar -durant la declaració davant el jutge-, que només havia assassinat a tres ancianes. Hores abans, el presumpte assassí només reconeixia una mort.

Després d'investigar totes les morts que s'han produït aquest any a la residència, un total de quinze de les quals, dotze van coincidir en torns de Joan V.D., el jutge que porta el cas va decidir divendres fer exhumar vuit cossos dels cementiris d'Olot, Sant Salvador de Bianya i Castellfollit de la Roca. Precisament, aquest matí s'ha fet l'autòpsia de sis dels vuit cossos enmig d'un dispositiu especial a l'Institut de Medicina Legal de Girona -enregistrat en tot moment per la Policia Catalana-. Aquest dimecres s'ha de fer l'autòpsia als dos cossos restants.

Durant l'exploració, i segons ha pogut saber LaGarrotxa.info, els forenses han trobat indicis sospitosos de que, algun dels cossos, podrien haver mort de forma criminal. L'avançat estat de descomposició d'alguns teixits, fan que no es pugui confirmar que alguns d'aquests indicis tenen relació directe amb la intervenció del zelador, una confirmació que hauran de fer des d'un laboratori extern que analitzarà detalladament si hi ha restes de líquids corrosius.

Ara el jutge es planteja demanar exhumar tots els cadàvers que han mort en torns del zelador detingut des del 2005.
Arxivat a