Exhumen vuit morts a la Caritat

per Joan Guirado, 22 de novembre de 2010 a les 14:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de novembre de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El furgó funerari, sortint aquest migdia del cementiri d'Olot. Foto: Joan Guirado

Aquest matí s'han exhumat els vuit cossos que, el jutge, vol investigar per la possible implicació en la seva mort, del zelador de La Caritat, Joan Vila.


A les nou, desenterraven al cementiri de Sant Salvador de Bianya el cos d'un veí de la Vall de Bianya, que va morir a finals de setembre. Simultàniament, aquest fet es repetia als cementiris de Castellfollit de la Roca i a Olot, on les exhumacions s'han allargat durant prop de tres hores i mitja, ja que s'han hagut d'obrir sis nínxols, fer fotos als cadàvers i transportar-los al furgó funerari. Durant l'estona que han durat les exhumacions, el cementiri olotí ha restat tancat al públic. A l'interior només hi havia membres de la comitiva judicial, de la policia científica, del servei funerari i alguns familiars han volgut estar presents en l'exhumació.

Demà es practicarà, a l'Institut de Medicina Legal de Girona, l'autòpsia per les vuit persones en un dispositiu especial que s'ha muntat, amb la presència de sis forenses dirigits per Narcís Bardalet. El nombre de morts que s'han hagut de traslladar a Girona també ha obligat a portar a la funerària de Figueres el cos de la dona esquarterada a Sant Pere Pescador, i que restava a l'IDML de Girona fins que el recollissin els familiars.

 

Participació