Els Xerrics d'Olot participen a la diada de la colla dels Sagals d'Osona

S'ha celebrat aquest diumenge a Centelles.

Redacció VIC
08 de novembre del 2010
Fotografia de família de la colla osonenca.
Fotografia de família de la colla osonenca. | Lurdes López
Fotografia de família dels Sagals d'Osona. Foto: Lurdes López

Aquest diumenge, els Xerrics d'Olot han participat a la Diada de la colla 2010 a Centelles (Osona). A la trobada, han estat  acompanyats pels Sagals d'Osona -amfitrions de la festa- i els Moixiganguers d'Igualada. .

Els Sagals han obert plaça amb el repte més gran que tenien per a la jornada: el 4d8. Després de desmuntar dues vegades el peu del castell, al tercer intent l'han tirat amunt. El castell ha pujat amb mides no gaire còmodes pels castellers de tronc malgrat estar força ben lligada a la pinya. Amb dosos col•locats, el castell ha rebut l'ordre de desmuntar per part del cap de colla davant dels dubtes de poder-lo descarregar amb seguretat.

A ronda de repetició, els Sagals han afrontat el segon millor castell de la jornada, la torre de 7, que ha pujat amb seguretat fins a la carregada. Després de carregar el castell s'ha plegat pel pom de dalt: quant ha sortit l'anxaneta i l'acotxador baixava ha arrossegat al dosos en una caiguda molt espectacular però sense conseqüències per la canalla. La torre tant sols ha pogut ser carregada, sent la tercera torre de set carregada enguany pels osonencs.

Aquesta caiguda ha condicionat la resta de la jornada. Les altres construccions dels Sagals han sigut un 3d7 per sota i un 5d7 resolts amb seguretat. Dos pilars de cinc han posat el punt i final a aquesta Diada.

Els Xerrics d'Olot, molt escassos de camises, han realitzat una torre de sis carregada (ha fet llenya a la baixada), un 3d6 i un 4d6 amb un pilar de 4 de cloenda.
Els Moixiganguers d'Igualada han portat unes construccions molt segures, perfectament assolibles per aquesta colla igualadina aquesta temporada, amb un 3d7, un 4d7 i una torre de 6. Un pilar de cinc ha tancat l'actuació dels de l'Anoia.
Arxivat a