Pere Costa, de Riudaura, i Cristina Solà, de Sant Feliu, hereu i pubilla de la Garrotxa

Joan Guirado
07 de novembre del 2010
Solà i Costa, després de ser escollits pubilla i hereu.
Solà i Costa, després de ser escollits pubilla i hereu. | Joan Guirado
Solà i Costa, després de ser escollits pubilla i hereu. Foto: Joan Guirado

El restaurant La Deu d'Olot ha acollit, aquest dissabte al vespre, l'elecció i proclamació de l'Hereu i Pubilla de la Garrotxa 2010. Pere Costa, de Riudaura, i Cristina Solà, de Sant Feliu de Pallerols, han estat els escollits pels representants dels diferents pobles i barris representats.

El nou hereu i la nova pubilla s'han mostrat sorpresos pel fet de que els escollissin, i en el cas de Solà, ha recordat que "és un motiu de satisfacció per poder representar el meu poble de Sant Feliu arreu de la comarca i de Catalunya, ja que és el segon cop que una santfeliuenca és pubilla de la Garrotxa, i de la primera ocasió en fa molt de temps".

Més de 840 persones han participat de la festa d'aquesta passada nit, que ha comptat amb la presència de diversos hereus i pubilles d'arreu del territori català i Andorra. Al llarg de la matinada la festa va continuar amb un ball que va aplegar tots els representants.

DISCURS EMOTIU
L'Hereu i la Pubilla sortint, Marc Sarsanedas i Janina Bach, han pronunciat un emotiu discurs durant el seu comiat com Hereu i Pubilla de la Garrotxa 2009. Els dos, que no es coneixien abans de la festa de l'any passat, han teixit una bonica amistat que han desgranat en els seus discursos fent-se, fins i tot, regals mutus. Sarsanedas i Bach han reclamat, un cop més, que abans de la proclamació de l'Hereu i la Pubilla de la Garrotxa s'escullin els representats d'Olot, entre els de tots els barris de la ciutat.

UNA FESTA MÉS QUE CONSOLIDADA
Un any més, el Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot ha demostrat que la festa de l'Hereu i la Pubilla està totalment consolidada. El gran nombre de persones que hi han participat enguany, posa de relleu que l'estima cap a les tradicions catalanes no es perd entre els joves i que son molts encara els que creuen en festes com la que s'ha celebrat aquesta passada nit.