Olot inaugurarà el divendres 12 la nova sala El Torín

Jonah Smith, Lax'n'Busto o l'Empordà Fusió són alguns dels concerts programats

Joan Guirado
03 de novembre del 2010
Olot disposarà, a partir d'aquest proper divendres 12 de novembre, de la nova sala El Torín. Situada al Puig del Roser, a sota la plaça de Braus i en un edifici modernista que també inclou l'Arxiu Comarcal, la nova sala pretén ser un pol dinamitzador del centre olotí.

L'Ajuntament, a través de l'àrea de Joventut, serà qui coordinarà la programació de la sala, ja sigui amb programació pròpia o la que organitzin entitats. Aquestes en podran fer ús, mitjançant la demanda a través d'una instància i abonant una taxa pública. Els tècnics de la sala es reuniran també, abans de donar llum verda a la celebració de qualsevol activitat, per tal de que la ciutat tingui una vida cultural molt viva.

La nova sala disposa de més de 1.000 metres quadrats, equipada amb la màxima tecnologia de so i llum que en aquest moments hi ha a la comarca, i dóna cabuda a unes 730 persones. Compta amb una gran sala, amb un escenari i una zona de magatzem, a més d'un espai reservat per taules i cadires i un bar, que durant tres mesos estarà explotat per B-Crek. Després d'aquest període, i un cop redactades les bases, l'Ajuntament traurà la gestió a concurs. En un altra espai, la sala té dos camerinos totalment equipats, amb dutxa i lavabos i uns grans lavabos, a un dels laterals de la sala polivalent, per al públic en general.

Joaquim Monturiol ha explicat durant la presentació de la sala que "tot i que la gent encara no coneix la sala, ja hi ha una demanda important, ja que unes vuit persones ja s'han interessat per poder-hi dur a terme els seus actes". Monturiol ha dit que "la sala El Torín no només ha de ser una referència a la Garrotxa sinó a les comarques de Girona".

Pel que fa l'edifici, segons Lluís Sacrest "és un edifici singular, que no deixa indiferent". El batlle olotí ha destacat que respecta l'opinió de tothom sobre l'exterior de la sala, però ha afirmat que el més important "és el que hi ha a dins la caixa".

Des de l'Ajuntament també han decidit donar-li el nom de sala El Torín "per fer romandre en el temps aquest nom popular que ha tingut en el temps aquesta zona i que els joves anomenin la zona per aquest nom gràcies a la sala" segons ha dit Monturiol.
La imatge gràfica de la sala juga amb l'estructura de l'edifici en corbes i amb els colors dels volcans.

La inauguració de la sala durarà tres dies. Divendres 12, seran el grup olotí Déu n'hi Duo i el pianista nort-americà Jonah Smith, qui oferiran la seva música, a un public de mitjana edat. Dissabte serà el torn dels joves, amb els olotins Ben Sukats i Lax'n'Busto mentre que diumenge serà el torn de la gent gran amb un concert i balls de saló amb l'Orquestra Empordà Fusió. Aquesta programació d'inauguració, juntament amb una jornada de portes obertes dissabte al matí, és segons Monturiol "per què tothom conegui la sala".
Les entrades per als tres concerts és gratuïta, però s'ha de recollir invitació a les oficines del Núria o Can Trincheria, ja que l'aforament és limitat.

MENYS PROGRAMACIÓ PERÒ DE QUALITAT
El regidor de Joventut, Esports i Festes, Joaquim Monturiol, ha explicat que l'objectiu del consistori és que la programació de la sala sigui de molta qualitat. Com a exemple ha posat la inauguració, portant com a grup de renom Lax'n'Busto però com a molta qualitat, malgrat no el coneguin massa, Jonah Smith. El regidor olotí també ha dit que "preferim programar menys activitats, però de major qualitat"

UN NOU COMODÍ PER FESTES DEL TURA
La nova sala El Torín servirà de comodí per les Festes del Tura. Tot i que en un principi no s'hi programarà res en el programa de festes, la sala estarà disponible per què, en cas de mal temps, concert de més petit format com els que es poden celebrar a la plaça Campdenmàs o al Firal es puguin traslladar a la nova sala.

UNA SALA, NO UNA DISCOTECA
El coordinador de la nova sala, Jordi Serrat, ha confirmat que "nosaltres tindrem certa decisió sobre quins actes s'hi fan". Serrat ha explicat que "no serà una sala on hi hagi una discoteca cada cap de setmana" i que, per tant, "no pot omplir el buit que deixa Kratter's i la no acceptació del Xquè". L'objectiu de l'Ajuntament és que la majoria dels concerts siguin en directe.

QUATRE NOUS ESPAIS EN UN
Tot i que el nou arxiu ja està entregat, no serà fins d'aquí uns mesos quan es farà el trasllat de tots els documents cap al nou arxiu. Actualment ja està tot preparat per fer-ho, però el trasllat costós a nivell logístic, fa que es posposi el trasllat. Un cop aquest estigui en marxa, en un mateix espai es concentraran tres nous espais per la ciutat. Per una banda l'arxiu, per l'altra la sala El Torín i de l'altra dues noves places, una a la part baixa de la sala i l'altra a la part superior, a l'esplanada de la Plaça de Braus, que serviran també per fer diverses activitats.
Arxivat a