El Ple d'Olot dóna llum verda a l'últim pressupost de Lluís Sacrest

Hi voten a favor PSC, ApG i PPC; s'absté Esquerra i hi voten en contra CiU i PxC.

Redacció
29 d'octubre del 2010
El ple de l'Ajuntament d'Olot d'ahir a la nit, va donar llum verda als pressupostos municipals pel 2011. Al matí, la regidora d'Hisenda Fina Soler, els presentava als Mitjans de Comunicació com "uns pressupostos que venim treballant des del mes de maig, i a on hi ha hagut molt de diàleg". A la nit, PSC, ApG -al Govern- i el PPC a l'oposició van mostrar la seva conformitat a un pressupost ordinari de prop de 25 MEUR. Sumant el d'altres organismes dependents de l'Ajuntament, el pressupost s'eleva fins a 28 milions, d'on 1,5 van destinats a inversions. Esquerra es va abstenir, mentre que CiU i PxC hi van votar en contra. Del pressupost de l'any vinent destaca una reducció en la despesa de 650.000 euros -la gran majoria en personal- que permetrà a l'Ajuntament quadrar ingressos amb despeses i, així, no haver de patir. A més, segons Soler, durant el 2011 el consistori olotí preveu retornar 2,4 milions d'euros en préstecs i amortitzacions, i no demanarà ni nous crèdits ni refinançarà projectes. Del capítol d'inversions destaca l'actuació al barri vell o la millora dels camins de Batet, a més del pla de pavimentació. Unes obres que, en la gran majoria, es finançaran o amb l'estalvi aconseguit als pressupostos del 2011, o al superàvit del 2009 o als romanent d'anys anteriors.

Pel que fa a inversions també destaca una partida important que es destinarà a la programació de la nova sala Turín, que s'inaugurarà en els propers dies. Els diners que s'hi destinin, però, es contrarestaran de la programació de la Sala Núria, la redefinició del Nadal Diver o dels ajustaments de l'Estiu Riu i les Festes del Tura. Tot i nous equipaments com aquesta sala polivalent o la nova llar d'infants del Morrot, el consistori no preveu haver de pagar més de recursos energètics, gràcies al conveni signat amb una sola empresa que canalitzarà tots aquests recursos.

Pel que fa les ordenances fiscals, l'Ajuntament preveu aplicar un augment de l'IPC català, del 2,1%, a taxes i alguns impostos. En canvi, es mantenen els impostos d'obres i els de vehicles de tracció mecànica, i es rebaixen els tipus d'interès de l'IBI i les plusvàlules. En aquest punt, tots els partits hi van votar a favor excepte PxC.

La gran majoria de partits representats al consistori van destacar el diàleg que hi ha hagut aquest any. Fina Soler es mostrava orgullosa, al matí, de "en temps difícils poder fer uns pressupostos ajustats i fins i tot, poder estalviar".
Arxivat a