El Consell inicia els tràmits per l'abastament d'aigua a Sant Jaume

Les obres de construcció es faran en dues fases

Redacció
26 d'octubre del 2010

El president del Consell Comarcal, Joan Espona, ha anunciat la imminent contractació del projecte d'abastament d'aigua a Sant Jaume de Llierca. Segons Espona, l'actuació garantirà l'abastament d'aigua de boca al municipi, l'abastament del polígon de Poliger i en un futur garantirà el subministrament a Montagut i Oix, Tortellà i Argelaguer quan tinguin problemes per causa de la captació del Gomarell. Espona ha explicat que el projecte preveu treure aigua dels pous i deixar la captació del torrent de la Miana. L'acció preveu una planta potabilitzadora per tal de tractar la duresa de les aigües, les quals tenen un alt nivell de calç. Espona ha concretat que el projecte té diferents fases de finançament, per la qual cosa el ple del Consell ha aprovat justificar-les abans d'acabar el 2010.
El president ha explicat que en una segona fase, el projecte preveu garantir el subministrament d'aigua al polígon industrial del pla de Poliger. Ara, el polígon fa servir l'aigua que sobra de la xarxa del consorci del Gomarell, format pels municipis de Montagut i Oix, Sant Jaume de Llierca i Tortellà. Això no obstant, quan les captacions del Gomarell s'embossen, el polígon queda sense aigua. Espona afirma que ara el Consell negocia el finançament de la segona fase amb l'Incasol.
Segons ell, en una tercera fase els equipaments de Sant Jaume podran distribuir aigua als municipis de Montagut i Oix, Argelaguer i Tortellà. Espona assegura que el Consell treballa amb un pla d'aigües que té com a data límit el 2026.