La Federació d'AAVV guanya la batalla pel Cadastre a l'Ajuntament d'Olot

S'havia valorat en 600 euros per metre quadrat els garatges i magatzems quan s'havia de valorar a 42

Redacció
25 d'octubre del 2010
L'Ajuntament d'Olot haurà de retornar, als veïns afectats, la quantitat corresponent a la diferència entre la taxació del cadastre realitzada l'any 2005 i el valor real que s'havia d'aplicar. La Federació d'Associacions de Veïns d'Olot, va presentar un contenciós administratiu contra el Cadastre al Tribunal Econòmic Administratiu de Catalunya l'any 2006, i ara els ha donat la raó.

En el recurs, l'entitat veïnal indicava sobrevaloracions del sòl utilitzat per a l'ús d'aparcament o magatzem a la planta baixa i a la planta carrer. En concret, havien valorat a 600 euros cada metre quadrat quan, en realitat, s'havia de valorar a 42 euros. Després de presentar tres exemples al contenciós administratiu -uns exemples que pugen a més de 8.000 euros-, la justícia ha donat la raó a l'entitat i obligarà a l'Ajuntament a retornar la diferència als veïns afectats durant aquests cinc anys. Tot i que no s'ha fet el càlcul total del que el consistori hauria d'abonar, segons ha pogut saber LaGarrotxa.info, la xifra podria superar el milió d'euros. El bufet d'advocats Ros Petit de Barcelona, un dels més prestigiosos en temes urbanístics, ha estat qui ha assessorat i defensat els interessos de la Federació d'Associacions de Veïns.

Els grups municipals representats a l'Ajuntament es van comprometre fa uns anys a demanar al Cadastre revisar tots els edificis revisats durant el 2005. En el cas que finalment, la revisió doni la raó totalment als afectats, això podria crear un precedent per moltes altres revisions que es van realitzar després de la d'Olot.

Per dimecres, precisament, la Federació d'Associacions de Veïns d'Olot ha convocat una reunió informativa al Casal de les Fonts per explicar més detalladament el que suposarà la decisió del Tribunal Econòmic Administratiu. La reunió s'ha de celebrar a dos quarts de vuit del vespre.
Arxivat a