Joan V.D.:\"Em sentia Déu que els enviava a la plenitud\"

El zelador d'Olot declara haver matat tres dones en només cinc dies | El jutge no declara secret de sumari

Joan Guirado
21 d'octubre del 2010
Monguilod, a l'arribada als jutjats aquest matí.
Monguilod, a l'arribada als jutjats aquest matí. | TV3
Monguilod, a l'arribada als jutjats aquest matí. Foto: TV3

Joan V.D., el zelador de 45 anys detingut pel cas Caritat ha confessat aquest matí davant el jutge i el fiscal que porten el cas que havia matat tres àvies en només cinc dies. A l'acabar amb la seva vida, Vila se sentia "Déu que els enviava a la plenitud", segons ha declarat aquest migdia.
Les morts, segons ha confirmat l'advocat de l'acusat Carles Monguilod, es van produir el 12 -Sabina M.S., de 87 anys i veïna de Sant Joan les Fonts-, el 16 -Maria, de 83 anys i veïna d'Olot- i el 17 -Paquita G.Q., de 85 anys i veïna d'Olot-. En els tres casos, les víctimes patien problemes de mobilitat.

A la sortida dels jutjats, on el detingut hi ha entrat puntualment a les onze i ha estat declarant durant quasi bé quatre hores, Monguilod reconeixia que "amb 30 que porto a la professió he quedat impressionat amb la seva declaració. Ens ha deixat a tots -jutge, fiscal, forense i advocats-, colpits". L'advocat, que ha arribat avui mateix de Zamora i ha agafat el cas després d'una trucada de la família, ha afirmat que el zelador "ha parlat d'eutanàsia" però que "el debat de l'eutanàsia, salvant la manera, és un debat que està sobre la taula per què avui en Joan n'ha parlat, ha dit que no volia que patís una persona malalta i que preferia que passés a millor vida". Carles Monguilod, un dels penalistes amb més prestigi a les comarques gironines i que porta també el cas de l'esquarterament de Sant Pere Pescador, ha afirmat que Joan V.D. "està enfonsat i plorant".

Al detingut, que ja ha ingressat a la presó de Figueres, l'estudiarà un psiquiatre, per què així ho han cregut oportú totes les parts. Ara "està penedit" i diu que "en el moment d'actuar no se sentia un assassí". Joan V.D. també ha explicat durant la declaració que "li semblava que les víctimes no patien massa" durant l'assassinat i que no recorda quins productes va utilitzar, tot i que en algun cas podia ser lleixiu". Monguilod, que no ha confirmat si sempre ho feia per acció voluntària, ha explicat que el detingut ha confessat que en alguna ocasió "alguna de les víctimes s'hauria preguntat què hi feia allà, que estava malament i que volia morir". L'advocat del veí de Castellfollit també ha recordat que "és una bona persona, carregada de bons sentiments i que estima a les persones a qui els acaba fent això".

L'advocat de l'acusació també ha volgut fer arribar el condol a la família de les víctimes i ha avançat que vetllarà "per què, ell, no sigui la quarta víctima".

Ara, el jutge ha ordenat l'exhumació de manera imminent de les víctimes que ha declarat, per esbrinar de quina forma van morir. Això obligarà a desenterrar dos cadàvers i a tornar a explorar el de Paquita Gironès, que després dels funerals va ser traslladat a l'Institut de Medicina Legal de Girona. Això, per les famílies, "pot ser un trauma molt fort" segons Carles Monguilod.
Arxivat a