El Govern autoritza l'absorció de Caixa Girona per La Caixa

L’operació, liderada per les pròpies entitats de crèdit, és la tercera que ratifica el Govern

per Redacció, 20 d'octubre de 2010 a les 23:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'octubre de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Govern ha aprovat avui autoritzar la fusió per absorció de la Caixa d’Estalvis de Girona per part de la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, d’acord amb les competències que li atribueix la Llei de caixes d’estalvis. L’autorització del Govern és posterior a l’acord de fusió per absorció adoptat per les assemblees generals de les dues entitats, celebrades el passat 16 de setembre del 2010. El procés, a més, compta amb l’informe previ favorable del Banc d’Espanya i de la Comissió Nacional de la Competència.
 


L’operació, liderada per les pròpies entitats de crèdit, és la tercera que ratifica el Govern, després de les fusions de les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa en la nova Caixa d’estalvis de Catalunya, Tarragona i Manresa (Catalunyacaixa); i de les caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa en la Caixa d’Estalvis Unió de Caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa (UNNIM). Aquests tres processos de reestructuració, sumats a les incorporacions de les caixes Laietana i Penedès a dos Sistemes Integrals de Protecció que estan enllestint els últims tràmits administratius previs a la seva culminació, permeten configurar un nou mapa financer català format per entitats més fortes, més capitalitzades i amb més capacitat per contribuir a un millor desenvolupament de l’economia.
 

Catalunya ha estat la primera comunitat autònoma que ha iniciat la reordenació del seu sistema financer, i també haurà estat pionera a l’hora de completar-lo.

 

Participació